Škody v Tchien-ťine asi presiahnu odhady, záťaž ponesú najmä miestne poisťovne

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:49 • 2 min
Škody v Tchien-ťine asi presiahnu odhady, záťaž ponesú najmä miestne poisťovne

FRANKFURT NAD MOHANOM - Žiadosti o odškodné v dôsledku devastujúcich výbuchov v čínskom prístavnom meste Tchien-ťin v minulom týždni by mohli prekonať prvotné odhady, pričom záťaž ponesú najmä regionálne poisťovne.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes ratingová agentúra Fitch, ktorej správu zverejnila agentúra Reuters. Švajčiarska poisťovacia spoločnosť Credit Suisse odhaduje celkové škody od jeden do 1,5 miliardy USD (1,35 miliardy eur), podľa Fitch však môžu byť ešte vyššie. Okrem toho, najväčšiu záťaž ponesú miestne poisťovne, tvrdí Fitch, pričom sa zatiaľ nevie, aký podiel z tejto záťaže sa presunie na zaisťovne.

 

"Vysoká úroveň poistenia v tejto oblasti môže spôsobiť, že výbuch sa stane jednou z najnákladnejších katastrof pre čínsky poistný sektor za posledné roky," uviedla agentúra Fitch. Medzi najväčšie poisťovne v regióne patria PICC Property and Casualty Company, China Pacific Property Insurance, Ping An Property & Casualty Insurance Company of China, Taiping General Insurance, China Continent Property & Casualty Insurance a Sunshine Property & Casualty Insurance. Tie sa na úrazovom a majetkovom poistení podieľajú zhruba 80 %.

 

Zo zahraničných poisťovní žiadosti o náhradu škody v dôsledku výbuchu v prístavnom meste z 12. augusta, ktorý si doteraz vyžiadal viac než 110 obetí, zaregistrovali napríklad Zurich Insurance a nemecký Allianz. Nemecká spoločnosť však uviedla, že čo sa jej týka, vysoké náklady v dôsledku žiadostí o odškodné nepredpokladá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies