Škodovka rozšíri výrobu v Číne, ponúkne dve nové terénne autá

NETKY.SK • 27 November 2015, 17:41 • 2 min
Škodovka rozšíri výrobu v Číne, ponúkne dve nové terénne autá

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto plánuje na svojom najväčšom trhu, v Číne, výrobu dvoch nových modelov. V tamojšom závode v Šanghaji chce okrem už avizovaného 7-miestneho SUV začať vyrábať ďalšie dva terénne modely. Povedal to hovorca automobilky Jozef Baláž. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"V roku 2016 predstavíme nové veľké SUV, ktoré bude väčšie než súčasný model Yeti. Dĺžka auta bude približne 4,7 metra a automobil bude variabilne opatrený až siedmimi sedadlami," uviedol Baláž. Termín spustenia výroby týchto vozidiel ešte nepadol.

 

Automobilka vstúpila na čínsky trh v roku 2007 a odvtedy tam predala viac než 1,5 milióna vozidiel. V štyroch čínskych závodoch schádza z liniek šesť rôznych modelov Škody. V pláne je aj už potvrdené 7-miestne SUV, ktoré sa má koncom budúceho roka začať vyrábať aj pre európsky trh v Kvasinách na Rychnovsku.

Ďalšie dva nové modely by mali byť zatiaľ určené len pre čínsky trh. "S čínskym partnerom Šanghaj Volkswagen bola podpísaná dohoda o výrobe ďalšieho derivátu SUV v rámci globálnej stratégie SUV a navyše ešte memorandum o porozumení týkajúce sa vývoja vozidla CUV (Crossover Utility Vehicle)," povedal Baláž.

 

Podľa informácií médií sa v prvom prípade bude jednať o nový karosársky variant vychádzajúci z veľkého SUV, takzvané kupé. Druhým vozidlom by mal byť model kompaktnej triedy menší než Yeti. Škoda uvažuje aj nad tým, že by tieto vozidlá dala do výroby aj v Európe, finálne rozhodnutie ale ešte nepadlo.

Minulý rok predala mladoboleslavská automobilka v Číne viac než 280.000 áut, čo je štvrtina jej celkového odbytu. Od januára do októbra tohto roka dodala zákazníkom na svojom najväčšom trhu vyše 226.000 vozidiel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies