Škodovka opäť zvýšila svoj trhový podiel na slovenskom trhu

NETKY.SK • 22 Február 2017, 13:54 • 2 min
Škodovka opäť zvýšila svoj trhový podiel na slovenskom trhu

BRATISLAVA - Mladoboleslavská automobilka aj v januári tohto roka ostáva lídrom na slovenskom automobilovom trhu.

slovakia

left justify in out

Registrácie škodoviek narástli v januári medziročne o takmer 9,97 % a na slovenský trh umiestnila 1251 nových automobilov v kategórii M1. Trhový podiel značky Škoda dosiahol úroveň 23,12 %.

 

Najžiadanejším modelom celého trhu s novými osobnými automobilmi na Slovensku bola v januári Škoda Octavia s počtom 414 registrácií. Druhé miesto obsadila Škoda Fabia s počtom 356 a tretie miesto patrí modelu Rapid. Model Škoda Superb si vybralo 153 zákazníkov, čo znamená absolútnu dominanciu v segmente strednej triedy.

 

Už v marci si preberú prví zákazníci nové modely Škoda Kodiaq, ktorý na Slovensku získal ocenenia Auto roka 2017 a Zlatý volant 2017.

 

"Som presvedčený, že v segmente SUV urobí Škoda Kodiaq takú revolúciu ako Superb v strednej triede. Už teraz registrujeme viac ako 500 objednávok na toto najočakávanejšie auto roka," povedal Marek Růžička, konateľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies