Škoda vlani na slovenskom trhu predala 16.570 áut

NETKY.SK • 13 Január 2016, 12:59 • 2 min
Škoda vlani na slovenskom trhu predala 16.570 áut

BRATISLAVA - Najlepšie predajné výsledky za posledných päť rokov zaznamenala Škoda na Slovensku v roku 2015. Na trh umiestnila 16.570 automobilov v kategórii M1.

slovakia

left justify in out

Jej trhový podiel vlani predstavoval 21,25 %. Najžiadanejším automobilom Slovákov bola v roku 2015 Škoda Fabia, nasledovaná modelmi Octavia a Rapid.

 

Z modelu Škoda Fabia sa na slovenskom trhu predalo 5111 automobilov. Druhým najžiadanejším modelom trhu bola Škoda Octavia s počtom 4448, prvú trojku uzatvára model Škoda Rapid s počtom 3969 predaných automobilov.

 

Podľa Karla Sklenářa, konateľa spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko, pozitívnym signálom pre odvetvie aj slovenskú ekonomiku je takmer 8-% medziročný rast celkového automobilového trhu. „Značky sa dobre popasovali s nástrahami a využili príležitosti, ktoré minulý rok trh ponúkal. Či už hovoríme o uvádzaní nových modelov, o nových technológiách, vysokej miere personalizácie alebo širokej škále ponúkaných služieb či výhodných finančných produktoch," priblížil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies