Škoda po výbuchu v centre Prahy: Minimálne 100 miliónov!

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 13:00 • 2 min
Škoda po výbuchu v centre Prahy: Minimálne 100 miliónov!

PRAHA - Policajný vyšetrovateľ vyčíslil škodu po výbuchu na pražskej Divadelnej ulici predbežne na 100 miliónov korún. Príčina nešťastia stále nie je známa, povedal vo štvrtok hovorca pražskej polície Jan Danek, ktorého cituje portál iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ odhadol škodu približne na 100 miliónov korún. Čiastka sa ale môže meniť, je to len veľmi hrubý odhad," povedal Danek. "Príčinu explózie budeme ďalej vyšetrovať, budú vykonané aj odborné posudky a následne sa bude všetko vyhodnocovať," povedal Danek a dodal, že to môže trvať týždne aj mesiace. Polícii sa prihlásilo zhruba 50 poškodených, ktorí potrebujú protokol pre poisťovňu. To číslo však ustavične narastá, pretože sa stále hlásia ďalší poškodení.

Pondelňajšia explózia v štvorposchodovom dome v centre Prahy na Divadelnej ulici zranila 35 ľudí vrátane 6 cudzincov, jeden z nich bol Slovák, dvaja Kazaši, dvaja Portugalci a jeden Nemec. Silný výbuch zdemoloval budovu vzdialenú iba niekoľko desiatok metrov od českého Národného divadla. Z priľahlých ulíc po udalosti evakuovali okolo 230 ľudí vrátane zamestnancov divadla pre obavy z ďalších únikov plynu ako aj z možného zrútenia budovy. Výbuch si nevyžiadal žiadnu obeť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona