Škoda plánuje zdvojnásobiť predaj v Číne

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:29 • 2 min
Škoda plánuje zdvojnásobiť predaj v Číne

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto, ktorá patrí do skupiny Volkswagen, plánuje do roku 2018 zdvojnásobiť predaj v Číne na 500 tis. vozidiel.

slovakia

left justify in out

Tretina ročnej produkcie firmy by vtedy mohla smerovať na čínsky automobilový trh, ktorý je najväčší na svete. Zámerom automobilky je zväčšiť svoj globálny ročný predaj do roku 2018 na aspoň 1,5 mil. automobilov. Vlani predala rekordných 939 200 áut.

Napriek problémom v Európe, kde predaj áut klesá, Škoda minulý mesiac uviedla, že smeruje k splneniu svojho cieľa a rovnako ako iní globálni výrobcovia áut ráta s rastom v kľúčových nových trhových ekonomikách, ako sú Čína a Rusko. "Naším cieľom je zvýšiť predaj v Číne do roku 2018 na zhruba pol milióna vozidiel," uviedol vo vyhlásení šéf automobilky Winfried Vahland. 

V minulom roku Škoda v Číne predala 235 700 automobilov. Krajina je hlavným trhom českého výrobcu áut od roku 2010. Škoda je popredným exportérom Českej republiky. Česká ekonomika je od polovice roka 2011 v recesii, pričom dopyt po českom exporte zo strany eurozóny sa zmenšuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona