Škoda Electric dodá do Žiliny trolejbusy takmer za 250 miliónov Kč

NETKY.SK • 24 September 2012, 06:38 • 2 min
Škoda Electric dodá do Žiliny trolejbusy takmer za 250 miliónov Kč

Škoda Electric dodá do Žiliny trolejbusy takmer za 250 miliónov Kč - Doprava Plzenská Škoda Electric dodá Žiline 20 nových trolejbusov. Hodnota kontraktu je takmer 250 miliónov Kč (10,08 milióna eur).

slovakia

left justify in out

img

Plzenská Škoda Electric dodá Žiline 20 nových trolejbusov. Hodnota kontraktu je takmer 250 miliónov Kč (10,08 milióna eur). Český denník E15 na internetovej stránke informuje, že Škoda zvíťazila v tendre Dopravného podniku mesta Žilina.
      Konečná cena bola podľa hovorkyne materskej Škody Transportation Lubomíry Černej stanovená v elektronickej aukcii. Ešte do konca tohto roka dodá výrobca odberateľovi 10 vozidiel. Z nich budú tri 12-metrové trolejbusy Škoda 30 Tr SOR a sedem kĺbových 18-metrových typu Škoda 31 Tr SOR.
      Žilina si posilní svoj dopravný park o nízkopodlažné trolejbusy s asynchrónnym pohonom a moderným informačným systémom pre cestujúcich.
      Žilinský dopravný podnik má podľa E15 v prevádzke 42 trolejbusov. Nové vozidlá v porovnaní so staršími zvýšia komfort cestujúcim, znížia spotrebu elektrickej energie a ich údržba bude lacnejšia. Plzenský podnik nedávno dodal na perspektívny slovenský trh trolejbusy do Prešova, Banskej Bystrice a Bratislavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies