Škoda bude s automobilkou Tata Motors vyvíjať autá pre Indiu

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 13:57 • 2 min
Škoda bude s automobilkou Tata Motors vyvíjať autá pre Indiu

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto povedie za koncern Volkswagen spoluprácu s indickým výrobcom Tata Motors, na ktorej konci by malo byť nové lacné auto pre Indiu. Projekt prinesie stovky nových miest vo vývoji v Mladej Boleslavi.

slovakia

left justify in out

Po týždňoch špekulácií Volkswagen dnes oficiálne potvrdil, že sa s Tatou dohodol na spolupráci a že Škoda Auto bude mať na starosti kľúčovú časť vývoja. Vyplýva to z memoranda, ktoré podpísali Volkswagen, Škoda Auto a Tata Motors. Cieľom strategickej aliancie je spojiť sily pri vývoji dielov aj celých áut. Konkrétne výstupy však zatiaľ dohoda nemá.

 

Volkswagen chce spojenectvom s najväčším výrobcom áut v Indii zvýšiť svoju prítomnosť v najľudnatejšej krajine sveta. V tej sa zahraničným výrobcom príliš nedarí, nakoľko Indovia stále viac preferujú domácich výrobcov. Pre tamojší trh sú autá zahraničných výrobcov, aj keď sú vyrábané v Indii, príliš drahé.

 

V Mladej Boleslavi by sa podľa informácií MF DNES mali vyvíjať pre nové "indické" vozidlo moduly podvozku, agregátov a karosérie vrátane bezpečnostných a zádržných systémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies