Škoda Auto zväčší sklady na výnosné náhradné diely

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 12:22 • 2 min
Škoda Auto zväčší sklady na výnosné náhradné diely

PRAHA - Najväčšia česká firma Škoda Auto zaberie ďalšie územie pri Mladej Boleslavi. Automobilka v dôsledku expanzie chystá rozšírenie logistického centra na náhradné diely Škoda Parts Center. Informoval o tom portál IDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Doterajšie priestory pre náhradné diely umiestnenej v Řepove pri Mladej Boleslavi chce Škoda Auto rozšíriť zhruba o tretinu. Projekt ráta so stavbou haly na troch hektároch. Vyplýva to z materiálu, ktorý automobilka poslala na schválenie krajskému úradu. Tam už prebehlo zisťovacie konanie, či nebude mat stavba príliš veľký vplyv na životné prostredie.

 

Škoda Auto v texte uvádza, že areál potrebuje rozšíriť pre rastúce požiadavky na kapacitu a komplexnosť skladovaných dielov a príslušenstva.

 

"Ušetria sa náklady na prevádzku externých skladov a dopravné nároky na prevádzku k týmto skladom. Ide o významnú úsporu prostriedkov na externý prenájom a dochádza k výraznému zrýchleniu a kvality logistických procesov," uviedla automobilka. Či prinesie nová hala aj ďalšie pracovné miesta, nie je jasné, firma o nich v plánoch nehovorí.

 

"V rámci ďalšieho rozvoja spoločnosti zvažujeme rôzne investičné projekty, žiadne finálne rozhodnutie však zatiaľ nepadlo. Preto nebudeme túto záležitosť bližšie komentovať," povedal hovorca automobilky Jozef Baláž. Firma v plánoch sľubuje, že nad požiadavky územného plánu pridá viac zelene.

 

Náhradné diely sú pre automobilky síce v tržbách oproti predajom nových áut relatívne zanedbateľnou položkou, ale veľmi ziskovou. Škoda Auto vlani utŕžila za náhradné diely vyše 18 miliárd korún (666,05 milióna eur)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies