Škoda Auto nájde riešenie nápravy motorov do konca októbra

NETKY.SK • 30 September 2015, 12:14 • 2 min
Škoda Auto nájde riešenie nápravy motorov do konca októbra

PRAHA - Česká automobilka Škoda Auto, ktorá patrí do skupiny Volkswagen, informovala úrady krajiny, že potrebuje čas zhruba do konca októbra na to, aby našla technické riešenie nápravy dieselových motorov nespĺňajúcich emisné štandardy.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu český minister dopravy Dan Ťok. Minister informoval, že v Česku sa prostredníctvom dílerov predalo 148 tis. áut skupiny VW s dieselovými motormi, ktorých sa týka emisný škandál, a ďalšie takéto autá sa doviezli individuálne. Automobilka Škoda však vyrobila až 1,2 mil. vozidiel, ktorých sa škandál týka.


"Škoda nás informovala, že potrebuje čas približne do konca októbra, aby našla riešenie," povedal novinárom šéf českého rezortu dopravy. Konštatoval, že náprava sa môže týkať softvéru, ale môže zahŕňať aj mechanické úpravy. Ministerstvo po uskutočnených úpravách urobí svoje vlastné testy áut Škoda a tiež testy nových predávaných áut, aby overilo, či sa štandardy spĺňajú, konštatoval Ťok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies