Sklamaný Škrtel a rozčarovaný Kozák! Dáni prídu na Slovensko s improvizovaným tímom

NETKY.SK • 4 September 2018, 17:23 • 2 min
Sklamaný Škrtel a rozčarovaný Kozák! Dáni prídu na Slovensko s improvizovaným tímom

Senec - Pred prípravným futbalovým stretnutím Slovenska s Dánskom (streda, 20.45, Trnava) rezonuje predovšetkým situácia v reprezentácii hostí. Zostavu, ktorú tréner Ján Kozák použije v generálke na nedeľňajší úvodný duel Ligy národov na Ukrajine, však ovplyvní najmä utorňajší predzápasový tréning.

slovakia

left justify in out

"Viacero hráčov uvidím prvýkrát v akcii. Na základe toho sa rozhodnem, koho pošlem na ihrisko. Večer máme tréning, prvýkrát budeme všetci spolu. Erik Sabo sa vracia z Izraela, bude mať skôr regeneračný tréning," povedal Kozák.

 

Spor medzi Dánskou futbalovou úniou (DBU) a reprezentantmi ohľadom komerčných práv a ďalších podmienok kolektívnej zmluvy vyústil až do bojkotu medzištátneho merania síl. Slovákov nepreverí pôvodne nominovaný výber osemfinalistu tohtoročných majstrovstiev sveta, ale improvizovaný tím prevažne amatérskych hráčov z tretej najvyššej dánskej súťaže:

 

"Zo športovej stránky nám tento zápas nedá nič, no musíme to rešpektovať. Naša príprava je narušená, keby to dali vedieť včas, mohli sme sa s nimi prípadne dohodnúť a čas na prípravu využiť oveľa lepšie ako týmto spôsobom. Máme náš program, podľa toho sa riadime. V prvom rade sme sa tešili na dánske mužstvo, ktoré má vysokú kvalitu. Aj naši fanúšikovia sa určite tešili na výborných futbalistov. Pre našich hráčov by bola výzva konfrontovať sa s účastníkom MS, ale situácia sa mení."

 

img

 

Kozák však má aj príjemnejšie starosti. Na klubovej úrovni sa v pozitívnom svetle po stáliciach Martinovi Škrtelovi a Marekovi Hamšíkovi ukazujú aj Martin Dúbravka, Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Ondrej Duda či Albert Rusnák. Na niekoľkých postoch vďaka tomu vzniká zdravá a potrebná konkurencia:

 

"Typológia hráčov na jeden post nemá byť rovnaká. Sú príjemné starosti, keď máte možnosť výberu. Bodaj by som mal také starosti na každom poste. Bol by som rád, keby som mal všetky miesta zdupľované vysokou kvalitou."

 

S nečakaným a neštandardným vývojom v tábore súpera sa deň pred výkopom vyrovnáva tiež hráčska kabína. "Je to nová situácia zrejme pre každého z nás. Pochybujem, že sa s tým už niekto stretol. Tento zápas bol pre nás dôležitý ako príprava na Ukrajinu. Dlho sme neboli spolu, potrebujeme si vyskúšať niektoré veci. K zápasu pristúpime, aby splnil účel, s ktorým sme prišli. Proti prvej voľbe Dánska by to bol iný súboj, musíme sa však koncentrovať na náš výkon, aby sme sa dobre nachystali na Ukrajinu. Nemôžeme to zmeniť, len akceptovať a uvidíme, ako bude vyzerať stretnutie," dodal kapitán Škrtel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies