Sklamaný Pekarík: Zabojujeme aj za Škrťa

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:40 • 2 min
Sklamaný Pekarík: Zabojujeme aj za Škrťa

BRATISLAVA - O obrovskom sklamaní hovoril po nedeľňajšej prehre 0:1 s Anglickom v mixzóne slovenský futbalový obranca Peter Pekarík. Slovensko stratilo okrem cenného bodu po góle v posledných sekundách zápasu v Trnave aj vylúčeného kapitána Martina Škrtela. A tak podľa slov obrancu berlínskej Herthy v najbližšom kvalifikačnom stretnutí v Slovinsku (8. októbra) budú "sokoli" bojovať aj za stopéra Fenerbahce, ktorý môže s určitosťou rátať so suspendáciou od disciplinárky UEFA.

slovakia

left justify in out

Podľa opory slovenskej defenzívy si domáci bod zaslúžili. "Za obetavosť celého mužstva sme si bod zaslúžili. Tá posledná akcia zápasu ma veľmi mrzí, pretože dovtedy sme prakticky všetko zvládali. Aj keď po tej 60. minúte zápasu bol tlak Anglicka enormný a zvyšoval sa. Dostali sme gól aký sme dostali a odchádzame s prázdnymi rukami. Sklamanie je obrovské," vyjadril sa 29-ročný obranca. Podľa neho rozhodujúci moment nebol o strate koncentrácie v posledných sekundách, Slováci jednoducho neustáli tlak v početnej výhode hrajúceho favorita: "Nebolo to o koncentrácii, lebo také bolo mužstvo celých 95 minút. Proste, keď hráte proti takémuto favoritovi oslabení, ten tlak rastie, nie je to jednoduché a stojí to strašne veľa síl."

 

Bývalý hráč Žiliny či Wolfsburgu nechcel červenú kartu Škrtela veľmi komentovať: "Nebudem hovoriť za Martina Škrtela. Myslím si, že to vylúčenie bolo prísne a samozrejme ovplyvnilo zvyšok zápasu."

 

Výber trénera Jána Kozáka má pred sebou v F-skupine ešte 9 duelov v boji o šampionát v Rusku. "Bol to prvý zápas kvalifikácie proti favoritovi celej skupiny. Myslím si, že tam bolo dobrých veľa vecí, na ktorých môžeme stavať, lebo do 60. minúty sme ich držali na dištanc a nevypracovali si šancu. V októbri sa pridajú ďalší hráči, ktorí teraz chýbali. Škrťo bude veľmi chýbať, no určite budeme bojovať aj za neho," povedal Pekarík, ktorého mrzelo aj sklamanie slovenských fanúšikov: "Fanúšikovia boli famózni a patrí im vďaka. Od tej 60. minúty sa aj oni zomkli a hnali nás za dobrým výsledkom, čo by za takej situácie aká nastala, bola aj remíza. Som sklamaný, že sme všetci odišli zo zápasu takto."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies