Sklamaný Klobučník: Zachrániť to môže už len Rišo

NETKY.SK • 6 August 2015, 17:07 • 2 min
Sklamaný Klobučník: Zachrániť to môže už len Rišo

KAZAŇ - Na svetovom šampionáte v dlhom bazéne v ruskej Kazani nedosiahlo slovenské plávanie dosiaľ nijaký prenikavý úspech.

slovakia

left justify in out

Prsiar Tomáš Klobučník vzhľadom na dosahované "neoficiálne" časy pred majstrovstvami mal byť tromfovým esom výpravy, ale neuspel na stovke (23. miesto za 1:00,77) ani dvojstovke (24. miesto za 2:12,74). Ani v jednej disciplíne si neutvoril osobný rekord, čo logicky nemohlo stačiť ani na postup do semifinále medzi 16 najlepších. Polročná drina vyšla nazmar.

 

"Je to pre mňa veľké sklamanie. Na stovke som chcel ísť pod minútu, na dvojstovke pod 2:10. Ani zďaleka sa mi to nepodarilo. Ťažko hľadať po takýchto vystúpeniach nejaké pozitíva," rekapituloval 25-ročný zverenec Dirka Langeho a Miroslava Machoviča, od ktorého sa v tichosti očakával útok na finále. "Dohodli sme sa s trénermi, že si dáme deň pauzy a potom si to rozoberieme. Všetci sme z toho sklamaní. Na tréningoch som plával slovenské rekordy, ale nedokázal som tieto časy zopakovať aj na šampionáte." Natíska sa otázka, aké sú dôvody. Topoľčanec skúsil pomenovať hlavný. "Už tri týždne pred týmito MS som mal akoby vrchol sezóny, potom som zvoľnil. Pri ladení formy nastala chyba. Vlani ešte týždeň pred svetovým šampionátom v krátkom bazéne v Dauhe som sa predstavil na majstrovstvách Rakúska, potom som v Katare skončil piaty na dvojstovke." 

 

Klobučník zostáva v Kazani do konca šampionátu. "Voľné chvíle strávim najmä s rodinou, ktorá ma sem prišla podporiť. Dobrý výsledok pre Slovensko môže zachrániť už len Rišo Nagy," povedal Klobučník na adresu kolegu z reprezentácie, ktorý sa v sobotu predstaví vo svojej najsilnejšej disciplíne 1500 m voľný spôsob a v nedeľu na dlhej polohovke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies