Sklamaný Hlinka: Posledný 'vyhadzov' mrzí, ale beriem to športovo

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 08:36 • 2 min
Sklamaný Hlinka: Posledný 'vyhadzov' mrzí, ale beriem to športovo

BRATISLAVA - Od vysnívanej účasti na majstrovstvách sveta v hokeji ho delilo jediné miesto. Spomedzi útočníkov zostal Čierny Peter v rukách Michalovi Hlinkovi, ktorého síce vyradenie z kádra na poslednú chvíľu mrzelo, no vzal to športovo.

slovakia

left justify in out

Hoci sa mu nepodarilo prebojovať na svetový šampionát, prežil úspešnú sezónu a nabral množstvo reprezentačných skúseností.

 

Tréner národného tímu Zdeno Cíger oznámil konečnú nomináciu po sobotňajšom prípravnom dueli proti Dánsku, v ktorom Slováci triumfovali 3:1. Zápas z hľadiska si pozrelo viacero hráčov, okrem Hlinku však reprezentáciu tesne pred MS opustili aj obrancovia Oldrich Kotvan, Lukáš Kozák a Adam Jánošík. "Snažil som sa vziať to športovo. Takéto veci sa jednoducho stávajú, patrí to k hokeju. Padlo to na nás s chlapcami a mrzí ma to, pretože išlo o posledný vyhadzov pred majstrovstvami. Treba všetko zobrať športovo a pozitívne, veď sme si mohli predĺžiť sezónu o ďalších päť-šesť týždňov," zareagoval pre TASR Hlinka.

 

Cíger už dlhšie avizoval, že do Petrohradu vezme štrnásť útočníkov. Po príchode Martina Bakoša s Tomášom Jurčom ich počet stúpol na pätnásť a bolo jasné, že jeden sa na šampionáte nepredstaví. "Rozmýšľal som nad tým, že od nominácie ma delilo jedno miesto. Mrzí ma to o viac, ale nič sa s tým nedá robiť. Rozhodnutie akceptujem. Chalanom budem držať palce a určite si ich zápasy pozriem v telke," dodal Hlinka. Pred obrazovkou bude mať aj sparingpartnera z reprezentácie, ktorého Cíger vyradil po dvojzápase s Ruskom. "Pozerať budem spoločne s Peťom Čerešňákom. Chalanom budeme držať palce, aby odviedli čo najlepšiu robotu."

 

Dvadsaťdvaročný krídelník si vypýtal miesto v reprezentácii svojím fyzickým nasadením, bojovnosťou a húževnatosťou. Debut s dvojkrížom na hrudi absolvoval na Nemeckom pohári, na švajčiarskom Arosa Challenge následne strelil premiérový gól. Domáci Slovakia Cup síce vynechal pre zranenie ruky, no po vypadnutí Dukly Trenčín z tipsportligovej play off si ho Cíger stiahol opäť do národného tímu. "Ak by mi pred sezónou niekto povedal, že bude takáto úspešná, zasmial by som sa mu do tváre a povedal mu, aby nepreháňal. Som rád za šancu, ktorú som dostal v Trenčíne. Hral som veľa, mal dobrých spoluhráčov. Škoda play off, v ktorej sme to pokazili. Reprezentácia bola mojím snom. Ak by som si nezranil ruku, absolvoval by som všetky reprezentačné akcie. Sezónu môžem zhodnotiť pozitívne, hoci vždy to môže byť o niečo lepšie," dodal Hlinka.

 

Sobotňajší večer patril k najťažším v jeho rannej kariére. Smutné bolo najmä rozlúčenie s ostatnými hráčmi. "Podali sme si ruky s chlapcami aj s realizačným tímom. Chalani nám popriali, aby sme si užili voľno, my sme im zase zaželali veľa zdaru. Bola to tá smutnejšia časť, ale musím sa s tým zmieriť."

 

Uplynulý ročník vyšiel Hlinkovi aj na klubovej úrovni. V Dukle Trenčín sa postupne prebojoval do elitnej formácie a patril k jej lídrom. Po krátkom oddychu sa začne pripravovať na novú sezónu, meno zamestnávateľa je stále otvorené. "Zatiaľ som voľný hráč. Nejaké rokovanie síce prebehli, ale zmluvu som zatiaľ nepodpísal. Mohlo by sa to doriešiť a v najbližších týždňoch," povedal TASR Hlinka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona