Sklamaný Handzuš vidí nádej SR v Jurčovi či Tatarovi

NETKY.SK • 19 Február 2014, 07:17 • 2 min
Sklamaný Handzuš vidí nádej SR v Jurčovi či Tatarovi

SOČI - Po utorkovej prehre slovenskej hokejovej reprezentácie s Českom v kvalifikačnom súboji o postup do štvrťfinále na XXII. zimných olympijských hrách v Soči a konečnom jedenástom mieste spomedzi dvanástich tímov bol jeden z najskúsenejších hráčov tímu SR Michal Handzuš veľmi sklamaný. Slováci v Šajba aréne stiahli náskok rivala z 0:4 na 3:4, no v závere inkasovali gól do prázdnej bránky a s turnajom sa rozlúčili prehrou 3:5.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že mužstvo v druhej polovici duelu ukázalo charakter. Nezlomilo sa, aj keď to bolo 0:4. Chlapci makali až do konca. Nie sme však spokojní, pretože sme dlho nehrali dobre ako celé mužstvo. Aspoň na poslednú tretinu sa však dalo pozerať, bola asi naša najlepšia na turnaji. Žiaľ, prišla neskoro," zhodnotil 36-ročný center prvej útočnej formácie. 

Hodnotenie štyroch slovenských duelov na turnaji nemôže byť po rovnakom počte neúspechov pozitívne. "Sme sklamaní z celého turnaja, pretože nám nevyšiel. Mužstvo bolo dobre poskladané, mali sme na viac. Nehrali sme však to, čo sme mali. Mali sme veľké výpadky. Špeciálne na olympiáde, kde sú najlepší hokejisti z celého sveta, sa musí hrať naplno šesťdesiat minút. Každé jedno striedanie musí byť do detailu predvedený systém. My sme mali výpadky a takí súperi dokážu chyby veľmi rýchlo využiť," pokračoval rodák z Banskej Bystrice s množstvom skúseností zo zámorskej NHL. 

Konečné jedenáste miesto na ZOH 2014 vyzerá hrozivo, no Michal Handzuš to berie ako realitu. "Dlhodobo sme tam, kde sme. Niekedy nám vyjde turnaj, ale momentálne sme v skupine s mužstvami okolo ôsmeho miesta. Všetci vedia, že jedna staršia generácia odchádza a možno pár mladších chalanov prichádza. To je všetko. Nie je až také prekvapenie, kde momentálne sme. Myslím si, že sme v Soči mali tím poskladaný tak, aby sme dosiahli viac. Je to naša zodpovednosť, že sme tie zápasy nedotiahli a nezahrali sme, ako sme mali," myslí si majster sveta z Göteborgu 2002 či držiteľ dvoch strieborných medailí zo svetových šampionátov. 

Nádejou slovenského hokeja je niekoľko mladých hráčov, ktorí okúsili náročnosť zápasov na vrcholnom seniorskom turnaji. "Je to pre nich veľká škola. Hráči ako Jurčo, Tatar a Marinčin hrali v Soči dobre. Pre nich to bola veľké škola do budúcnosti. Videli, ako vyzerá svetový hokej. Oni budú ťahať národný tím," myslí si Michal Handzuš, ktorého umiestnenie na ZOH 2014 veľmi mrzí. "Keď človek hrá 18 či 19 rokov profesionálny hokej, tak prídu aj sklamania. Toto je jedno z tých najväčších," dodal víťaz Stanleyho pohára s Chicagom z júna 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies