Sklamaní fanúšikovia Španielska si uvedomovali koniec 6-ročnej éry

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:18 • 2 min
Sklamaní fanúšikovia Španielska si uvedomovali koniec 6-ročnej éry

RIO DE JANEIRO - Aj španielski fanúšikovia si po zápase s Chile (0:2) na MS v Brazílii uvedomovali koniec šesťročnej éry dominancie ich tímu nad zvyškom futbalového sveta. Úradujúci majstri sveta a dvojnásobní európski šampióni sa po druhej prehre lúčili s turnajom so sklonenými hlavami.

slovakia

left justify in out

Viacerí priaznivci mužstva z Pyrenejského polostrova opúšťali štadión Maracana v Rio de Janeiru so slzami v očiach, ale našli sa aj takí, čo trpký koniec predpovedali. Majiteľ obchodu z Valencie Victor Serra patril medzi nich. "Tréner Del Bosque nedal príležitosť mladým hráčom. Spoľahol sa na skúsených veteránov, ktorí nám vybojovali titul pred štyrmi rokmi. Naša hra bola už opozeraná, súperi vedeli, čo majú proti nám hrať. Chýbala nám mladá krv, nový impulz či myšlienka. Za posledné roky sme vyhrali všetko, čo sa dalo. Hráči akokeby už neboli hladní po ďalších úspechoch," tvrdil Serra, ktorý prirovnal výkon mužstva ku corride, kde mŕtvych býkov po súboji s matadormi ťahajú preč z arény.

 

Neúspech zverencov trénera Vicente del Bosqueho mrzel španielskych priaznivcov najmä preto, že futbal pre nich v ťažkých ekonomických časoch zostal tým posledným zdrojom radosti. Miera nezamestnanosti na Pyrenejskom polostrove sa dlhodobo drží na úrovni 30 percent, množstvo mladých ľudí odchádza za prácou do zahraničia.

 

"Prvé pocity sú také, že predchádzajúce víťazstvá a tituly teraz vyzerajú tak, ako keby sa nám to celé iba snívalo. V posledných rokoch nás Španielov tešil iba futbal. Teraz sa kríza dokonale naplnila," smútila Beatriz Corralová, študentka z Madridu.

 

Jej kamarátka Ana Peraltová nezabudla pochváliť súpera. "Chile hralo veľmi dobre, nerobilo chyby a prakticky k ničomu nás nepustilo," dodala.

 

Chile po triumfoch nad Austráliou a Španielskom čaká v záverečnom súboji v skupine Holandsko. Juhoamerickí priaznivci boli v stredu večer presvedčení o ďalšom víťazstve. "Vybehneme na trávnik a zdoláme aj Holanďanov, pretože to je naša vlastnosť, stále chceme víťaziť," povedal Jorge Sampaoli, ktorý však bol v ďalších predpovediach opatrný. "Sme známi pre náš otvorený ofenzívny štýl. Niekedy však zabúdame na obranu, čo sa nám môže vypomstiť. Aj keď máme turnaj výborne rozbehnutý, nechcem teraz vyhlasovať, že Chile bude majstrom sveta," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies