Sklamanému Millarovi nedopriali trinástu Tour de France

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:38 • 2 min
Sklamanému Millarovi nedopriali trinástu Tour de France

LEEDS - Škót David Millar si v poslednom roku svojej profesionálnej cyklistickej kariéry nepripíše trinástu účasť na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný skúsený jazdec najprv figuroval v širšom zozname tímu Garmin-Sharp pre trojtýždňové dobrodružstvo, ktoré sa v sobotu začne v anglickom Leedsi. V deviatke vyvolených sa však už bývalý dvojnásobný vicemajster sveta v časovke a víťaz štyroch etáp na Tour de France neocitol. Dôvodom je údajne jeho choroba, ale cyklista len veľmi ťažko nesie toto tímové rozhodnutie.

 

"Som sklamaný z toho, že nepôjdem na Tour de France. Nikto z tímu mi neberie telefón a ja po tejto novinke nemôžem zaspať. Som sklamaný, takto sa skončilo naše priateľstvo,“ napísal Millar v pondelok na Twitteri. "Je nám to veľmi ľúto, že sme práve takého skvelého cyklistu museli nechať doma. Dôvodom je jeho choroba. Ak by bol úplne zdravý, s určitosťou by v zostave pre Tour nechýbal. Keďže je David nachladnutý, museli sme urobiť toto rozhodnutie," píše sa vo vyhlásení športového riaditeľa tímu Garmin-Sharp Charlyho Wegeliusa. Millar reagoval pre The Guardian: "Paradoxne som teraz úplne zdravý. Ak by som sa minulý týždeň nepriznal, že pokašliavam, zrejme by som zostal v nominácii." 

 

Garmin-Sharp posiela do boja na 101. ročníku Tour de France túto deviatku jazdcov: Janier Acevedo, Jack Bauer, Alex Howes, Ben King, Sebastian Langeveld, Ramunas Navardauskas, Tom-Jelte Slagter, Andrew Talansky a Johan Vansummeren. “Tím je postavený tak, aby pomohol k čo najlepšiemu výsledku Andrewovi Talanskému,“ dodal Wegelius. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona