Skladateľ John Williams ochorel, musel zrušiť koncerty vo Viedni

NETKY.SK • 25 Október 2018, 08:23 • 2 min
Skladateľ John Williams ochorel, musel zrušiť koncerty vo Viedni

LONDÝN - Americký skladateľ filmovej hudby John Williams zrušil pre náhlu chorobu svoju účasť na nadchádzajúcich koncertoch v Londýne, ktoré mal dirigovať.

slovakia

left justify in out

Williams (86) mal v piatok vystúpiť s Londýnskym symfonickým orchestrom v Royal Albert Hall. Skladateľa nahradí belgický dirigent Dirk Brossé, ktorý bude dirigovať Williamsove kompozície z filmov ako E.T. mimozemšťan, Hviezdne vojny, Harry Potter či Čeľuste. Brossé sa už v rokoch 2009-2011 zúčastnil na Williamsovom koncertnom turné s názvom Star Wars: In Concert.

 

Bližšie informácie o Williamsovej chorobe nie sú známe. Jeho manažér uviedol: "Johnovi je veľmi ľúto, že mu choroba zabránila v piatok dirigovať koncert. Je však vďačný, že ho na pódiu nahradí jeho priateľ, maestro Dirk Brossé."

 

"Veľmi si praje, aby mohol byť so všetkými. Vedomie, že 5000 jeho priateľov bude spolu oslavovať jeho hudbu, je preňho veľkou vzpruhou pri zotavovaní. Každému praje príjemný hudobný večer," dodal Williamsov manažér.

 

Skladateľ mal 3. a 4. novembra vo Viedni dirigovať i Viedenských filharmonikov, tieto koncerty však boli zrušené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies