Sklad Amazonu v Brne definitívne nevyrastie

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 18:12 • 2 min
Sklad Amazonu v Brne definitívne nevyrastie

PRAHA/BRNO - Plánované logistické centrum americkej spoločnosti Amazon definitívne nevyrastie v juhomoravskej metropole Brno.

slovakia

left justify in out

Informáciu, ktorá sa po prvý raz objavila začiatkom apríla, potvrdil dnes pre verejnoprávnu Českú televíziu šéf Amazonu pre Európu Tim Collins.
     

Stalo sa tak napriek tomu, že brnianski zastupitelia v snahe predsa len prilákať Amazon do juhomoravskej metropoly dali projektu napokon dlho odmietanú zelenú a že s predstaviteľmi americkej firmy rokoval s cieľom presvedčiť ich aj český premiér Bohuslav Sobotka.
     

Rozhodnutie sa netýka investícií Amazonu v okolí Prahy, obec Dobrovíz iba v minulom týždni podpísala zmluvy s developerom.
     

Zriadenie skladu Amazonu v Brne malo znamenať vytvorenie 1500 pracovných príležitostí a investíciu v objeme asi 2,7 miliardy Kč. Kritici projektu však poukazovali na súvisiacu intenzívnejšiu premávku kamiónov v jeho okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies