Skinhedi napadli na pláži mexických námorníkov, vláda je pobúrená

NETKY.SK • 20 August 2013, 09:34 • 2 min
Skinhedi napadli na pláži mexických námorníkov, vláda je pobúrená

MEXIKO - Mexická vláda vyjadrila v pondelok pobúrenie z víkendového incidentu na pláži v Poľsku, kde na oddychujúcich mexických námorníkov zaútočili prívrženci krajnej pravice.

slovakia

left justify in out

Výsledkom následnej bitky medzi takmer 60 kadetmi a 300 údajnými futbalovými fanúšikmi je 17 zranených a šesť zadržaných Mexičanov. Vláda stredoamerickej krajiny svoju nespokojnosť tlmočila kabinetu vo Varšave prostredníctvom diplomatickej nóty a predvolaním poľskej veľvyslankyne v Mexiku.

Na incident upozornilo zverejnené video, ktoré zachytáva, ako sa na mexických vojakov na pobreží Baltského mora rutí dav mužov v plavkách a s vyholenými hlavami. Mexiko poukázalo na fakt, že námorníci pôsobia na lodi Cuauhtémoc, pomenovanej po poslednom nezávislom vládcovi Aztékov, ktorá sa už viac ako 20 rokov plaví "po celom svete s posolstvom mieru a priateľstva". Mexičania preto požadujú nájdenie a potrestanie vinníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies