SKI Buče sa lúčia so sezónou pretekmi v alpskom lyžovaní

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 12:05 • 2 min
SKI Buče sa lúčia so sezónou pretekmi v alpskom lyžovaní

PREŠOV/RENČIŠOV – Lyžiarske stredisko SKI Buče v okrese Sabinov pripravuje na víkend záver sezóny v plnej paráde.

slovakia

left justify in out

V sobotu aj v nedeľu sa bude lyžovať na zjazdovkách Jamesacká, Lačnovská a na Lyžiarskej škole. Stredisko má dobré podmienky na lyžovanie so 40 centimetrami snehu, za posledných 48 hodín pribudla ďalšia prikrývka, napadlo desať centimetrov nového snehu.


V nedeľu 15. marca budú v stredisku navyše verejné preteky v alpskom lyžovaní O pohár starostu obce Renčišov Miroslava Paločka. Záštitu nad podujatím prevzal olympijský reprezentant v zjazdovom lyžovaní Matej Falat, ktorý podujatie osobne otvorí. Jeho otec Peter je veliteľom trate. Ide o prvý ročník, na ktorom organizátori očakávajú vyše stovky účastníkov. Prítomnosť Mateja Falata má spropagovať tento šport medzi mládežou.


Pretekať sa bude na zjazdovke Lipovecká. Prezentácia sa začne o 8:00 a lyžiari, ktorí sa budú chcieť zúčastniť na súťaži, budú mať na prihlásenie dve hodiny. Zaregistrovať sa môžu v bufete Čierny Peter pri chate Bukovica. Štart sa začne o 11:00.


Súťaží sa v siedmich kategóriách podľa veku. Od najmenších super baby až po veteránov. Agentúru SITA informoval Ľuboš Petra, ktorý má na starosti propagáciu strediska. Zimnú sezónu hodnotí lepšie ako vlaňajšiu. Na Buče si našli cestu ľudia, ktorí sa tu v minulosti učili lyžovať a dnes prichádzajú so svojimi rodinami. Petra uviedol, že tu mali v tejto sezóne okrem domácich hostí aj lyžiarov z Moravy, Poľska a Veľkej Británie. Jarné prázdniny im naplnili ubytovacie kapacity a plno mali aj počas víkendov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies