Skelleftea vyhrala základnú časť SHL, v play-off aj Slováci

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:08 • 2 min
Skelleftea vyhrala základnú časť SHL, v play-off aj Slováci

ŠTOKHOLM - Hráči tímu AIK Skelleftea sa stali víťazmi základnej časti najvyššej švédskej hokejovej súťaže SHL. Zverenci trénera Hansa Wallsona nazbierali v 52 dueloch dlhodobej súťaže 111 bodov, o sedem viac ako druhá Frölunda Indians.

slovakia

left justify in out

Okrem tohto dua postúpili do štvrťfinále play-off aj HC Linköping, Lulea HF (útočník Peter Cehlárik a obranca Christián Jaroš), Färjestad Karlstad a Växjö Lakers. Ďalšie štyri mužstvá - štokholmský Djurgaarden, HK Örebro (brankár Július Hudáček a útočník Libor Hudáček), HV 71 z Jönkopingu (útočník Filip Lešťan) a IF Brynäs - si zahrajú predkolo vyraďovacej časti o zostávajúce dve štvrťfinálové miestenky. Örebro čaká od štvrtka séria na dve víťazstvá s HV 71, Djurgaarden si zmeria sily s Brynäsom. Pre Rögle (obrancovia Ivan Baranka a Dominik Graňák) a Malmö sa sezóna 2015/2016 končí, kluby MODO Hockey Örnsköldsvik a HK Karlskrona čaká boj o zotrvanie v najvyššej súťaži. Švédsky šampión bude známy najneskôr 28. apríla.

 

Najproduktívnejším hráčom základnej časti SHL sa stal Ryan Lasch z Frölundy, ktorý v 51 dueloch nazbieral rovnaký počet bodov za 15 gólov a 36 asistencií. O tri body menej nazbierali Patrick Thoresen (Djurgaarden) a Patrik Zackrisson (Skelleftea). Zo Slovákov sa najviac darilo Liborovi Hudáčkovi, ktorý si v 48 dueloch pripísal 28 bodov (14+14). Okrem neho bol oporou Örebra v základnej časti jeho starší brat Július, ktorý bol druhým najvyťaženejším gólmanom celej ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona