Skeleton: Favoritmi lotyšskí bratia Dukursovci

NETKY.SK • 12 Február 2014, 09:55 • 2 min
Skeleton: Favoritmi lotyšskí bratia Dukursovci

SOČI – Súťaže v skeletone budú na zimnej olympiáde v Soči prebiehať v termíne 13.-15. februára. Rovnako ako na posledných dvoch hrách, víťaza v mužskej i ženskej kategórii určia štyri kolá.

slovakia

left justify in out

Úvodné dve ženské jazdy sú na programe vo štvrtok 13. februára, tretia a finálová štvrtá na druhý deň. V piatok 14. februára odštartujú dvoma jazdami muži, medailová ceremónia sa uskutoční v sobotu 15. februára. Zvíťazia pretekári s najmenším kombinovaným časom zo všetkých jázd. Slovensko doposiaľ v tejto disciplíne nikdy nemalo zastúpenie a nič sa na tom nemení ani pre ZOH v Soči.

 

Pred štyrmi rokmi vo Vancouveri získali zlaté medaily Kanaďan Jon Montgomery a Britka Amy Williamsová. Najväčším kandidátom na prvenstvo však bude lotyšský reprezentant Martins Dukurs, ktorému sa vo Vancouveri striebro málilo. Tento rok má výbornú formu, stal sa víťazom Svetového pohára pred Rusom Alexandrom Treťjakovom a svojim bratom Tomassom. Medzi ženami je horúcou ašpirantkou na zlato Američanka Noelle Pikusová-Paceová či Britka Elizabet Yarnoldová.

 

"Formu mám výbornú, medzi poslednými pretekmi Svetového pohára a olympiádou v Soči som si doprial menší oddych a načerpal psychické sily. Úloha favorita je zradná, ľudia od vás automaticky očakávajú úspech, ale v športe nikdy neviete dopredu nič zaistiť. Nehovorím, že nemyslím na zlato, ale príliš si tým nezaťažujem myseľ," vyhlásil Martins Dukurs.

Program skeletonu na ZOH 2014 v Soči (časy v SEČ):
štvrtok 13. februára:
8.30 prvé kolo /ž/
9.40 druhé kolo /ž/
piatok 14. februára:
13.30 prvé kolo /m/
15.00 druhé kolo /m/
16.40 tretie kolo /ž/
17.50 štvrté kolo /ž/
sobota 15. februára:
15.45 tretie kolo /m/
17.15 štvrté kolo /m/

Prehľad medailistov zo ZOH 2010 vo Vancouveri:
muži:
1. Jon Montgomery (Kan.), 2. Martins Dukurs (Lot.), 3. Alexander Treťjakov (Rus.)
ženy: 1. Amy Williamsová (V. Brit.), 2. Kerstin Szymkowiaková (Nem.), 3. Anja Huberová (Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies