SKCH vyhlásila zbierku na pomoc migrantom prichádzajúcim do Slovinska

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:08 • 2 min
SKCH vyhlásila zbierku na pomoc migrantom prichádzajúcim do Slovinska

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlásila humanitárnu zbierku vybraných materiálnych potrieb a potravín na pomoc migrantom prichádzajúcim do Slovinska. Týmto spôsobom tak ponúka pomoc slovinskej charitatívnej organizácie - Caritas Slovenia, ktorá v súčasnosti čelí druhej vlne príchodu migrantov do krajiny. TASR informovala Bernadetta Múdra z SKCH.

slovakia

left justify in out

"Snažíme sa Slovákov zapájať do pomoci pri zvládaní migračnej vlny a zároveň ukázať Európe našu solidárnosť a podporu okolitých štátov v hraničných situáciách," skonštatoval generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

 

Cez Slovinsko momentálne prechádza druhá utečenecká vlna, ktorá sa začala 17. októbra. Za prvých päť dní podľa SKCH slovinské úrady zaregistrovali 40.000 migrantov. "Napriek tomu, že Slovinsko zvýšilo počet prijímacích a ubytovacích centier, ich kapacity stále nestačia a mnohí ľudia musia nocovať vonku," uviedla Múdra. Najviac zasiahnuté sú podľa nej hraničné priechody s Chorvátskom - Brezice a Dobova i hraničné priechody do Rakúska - Šentilj a Gornja Radgona.

 

Hoci za posledné dva dni bolo rozdistribuovaných 5000 prikrývok, 20.000 rybacích konzerv, 10.000 energetických tyčiniek, 5000 litrov mlieka a osem paliet jabĺk podľa SKCH je v týchto oblastiach stále akútna potreba ďalšieho teplého oblečenia a potravín.

 

Slováci môžu v rámci humanitárnej zbierky prispieť do Skladu solidarity, ktorý je zberným miestom SKCH, prikrývkami, rybacími konzervami či teplými topánkami, najmä vo veľkosti 38 až 43. Sklad solidarity sa nachádza na Jasovskej ulici v Bratislave.

 

Slovenská katolícka charita je najväčšia charitatívna organizácia na Slovensku, ktorá ročne poskytuje sociálne, zdravotnícke a výchovno-vzdelávacie služby približne 30.000 ľuďom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies