Skanska ČR a Slovensko má nového prezidenta Michala Jurku

NETKY.SK • 12 September 2016, 14:33 • 2 min
Skanska ČR a Slovensko má nového prezidenta Michala Jurku

BRATISLAVA - Novým prezidentom obchodnej jednotky Skanska Česká republika a Slovensko sa stal Michal Jurka od 8. septembra. Túto funkciu prevzal po Romanovi Wieczorkovi, výkonnom viceprezidentovi materskej spoločnosti Skanska AB, zodpovednom za stavebný segment v strednej Európe. Dcérsku spoločnosť Skanska SK, a. s. naďalej vedie Magdaléna Dobišová. Informovala o tom v pondelok Skanska SK.

slovakia

left justify in out

"Strategické smerovanie firmy sa nemení. Verím, že etické chovanie a bezpečné pracovné prostredie je základom úspešného podnikania. I naďalej sa budeme sústreďovať na správny výber projektov a posilnenie risk managementu," povedal Jurka. "Som presvedčený, že tieto kroky nám umožnia získať dobré projekty a povedú k naplneniu nášho business plánu,“ dodal.


Jurka nastúpil do spoločnosti Skanska v roku 2002. Pôsobil vo výrobe a na rôznych manažérskych pozíciách, neskôr sa stal riaditeľom divízie Zdroje v Skanska Česká republika a Slovensko. V poslednom období zastával pozíciu výkonného viceprezidenta spoločnosti Skanska Poľsko, kde bol zodpovedný za dopravné staviteľstvo v strednom a južnom regióne a za betónové prevádzky.


Skanska je stavebná a developerská skupina pôsobiaca v Českej republike a na Slovensku, je súčasťou svetového koncernu Skanska so sídlom vo Švédsku. Základným predmetom činnosti skupiny sú všetky oblasti stavebníctva, vývoj a predaj vlastných bytových a komerčných projektov, správa majetku a súvisiace služby. V Českej republike pôsobí Skanska, a. s. prostredníctvom siedmich divízií - Pozemné staviteľstvo západ a východ, Cestné staviteľstvo, Železničné staviteľstvo, Výroba, Zdroje a Rumunsko a Maďarsko.

 

Zároveň tam pôsobia spoločnosti Skanska Reality, a. s. a Skanska Property Czech Republic, s. r. o. Na Slovensku pôsobí Skanska SK, a. s. prostredníctvom svojich piatich závodov pokrývajúcich všetky segmenty stavebníctva - Pozemné staviteľstvo SK, Monolitické konštrukcie SK, Cesty, mosty SK, Tunely a ekologické stavby SK, Cluster ŽS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona