Škandálom s fipronilom v potravinách sa bude zaoberať Rada ministrov EÚ

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:14 • 2 min
Škandálom s fipronilom v potravinách sa bude zaoberať Rada ministrov EÚ

BRATISLAVA - Témou potravinového škandálu, pri ktorom sa v potravinách našli stopy škodlivého fipronilu, sa bude v utorok 5. septembra zaoberať aj Rada ministrov EÚ v estónskom Tallinne.

slovakia

left justify in out

"Po prepuknutí kauzy s holandskými vajcami obsahujúcimi nepovolené množstvo pesticídu fipronil pokračujeme v cielenej kontrole bezpečnosti potravín pochádzajúcich z iných krajín," dodala ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná.

 

Najnovšie totiž informovala Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR, že výrobca Mondelez Czech Republic sťahuje z trhu Zlaté venčeky žĺtkové. Do týchto výrobkov boli zapracované vaječné zmesi s nadlimitným obsahom fipronilu. V druhom nedávnom prípade išlo o vaječný výrobok Eifix-Eiweiß. V tomto výrobku boli analyzované rezíduá fipronilu.

 

"Naše kontroly zamerané na fipronil budú naďalej pokračovať. Nemôžeme si dovoliť riskovať zdravie našich obyvateľov," avizovala Matečná.

 

Naďalej podľa jej slov platí, že ideálne je vsadiť na slovenské potraviny, kde je celý výrobný proces plne pod kontrolou od farmy až po obchod. Zároveň vyzvala slovenských spotrebiteľov, aby sa nielen v obchodoch, ale aj v reštauráciách a hoteloch pýtali na pôvod surovín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies