Škandál Volkswagenu zasiahol aj Maďarsko: Vyrobili tam dva milióny problémových motorov

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:51 • 2 min
Škandál Volkswagenu zasiahol aj Maďarsko: Vyrobili tam dva milióny problémových motorov

BUDAPEŠŤ - Zhruba dva milióny z približne 11 miliónov naftových motorov, ktorých sa týka emisný škandál Volkswagenu, vyrobili v závode Audi v Maďarsku. Uviedol to dnes pre televíznu stanicu TV2 maďarský minister hospodárstva Mihály Varga. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Varga dodal, že maďarská vláda rokuje s Audi, ako aj s konkurenčnou spoločnosťou Mercedes-Benz, ktorá má tiež v Maďarsku závod, s cieľom odhadnúť potenciálne dôsledky pre maďarskú ekonomiku. "Nepochybujem, že táto kauza bude mať určité dôsledky pre maďarský automobilový priemysel, dúfam ale, že budú menšieho rozsahu, než aký predpokladajú katastrofické scenáre," povedal minister.

 

Varga pôvodne uviedol, že ak by kvôli škandálu Volkswagenu došlo k poklesu predaja áut v Európe, rast maďarskej ekonomiky by mohol byť o 0,3 až 0,6 % slabší. Čo sa týka možného zákazu niektorých vozidiel s naftovým motorom VW po vzore Švajčiarska Varga uviedol, že Maďarsko "zatiaľ" takýto krok neplánuje.

 

Závod Audi v Győri je kľúčovým dodávateľom komponentov pre koncern Volkswagen. Minulý rok sa v závode vyrobilo vyše 1,97 milióna motorov a 135.232 áut. Okrem toho v meste Kecskemét je závod firmy Mercedes-Benz.

 

Ročná výrobná kapacita závodu dosahuje 150.000 vozidiel. Firma Daimler, pod ktorú Mercedes-Benz patrí, manipuláciu s emisnými testami odmietla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona