Škandál Volkswagenu ovplyvní aj fabriku v Bratislave: Zamestnancom hrozia nižšie mzdy

NETKY.SK • 15 Október 2015, 10:50 • 2 min
Škandál Volkswagenu ovplyvní aj fabriku v Bratislave: Zamestnancom hrozia nižšie mzdy

BRATISLAVA - Podvod nemeckého Volkswagenu a výfukovými emisiami si začína vyberať svoju krutú daň aj na Slovensku, uvádza denník Pravda. Nemecký koncern stratil vo svete reputáciu.

slovakia

left justify in out

Automobilka preto oznámila ročné škrtanie investícií v objeme jednej miliardy eur. Do škandálu je podľa týždenníka Spiegel zapletených 30 manažérov VW. Nové vedenie podniku si podľa informácií denníka zavolalo už aj zástupcov jednotlivých závodov do Nemecka a oznámilo im, že sa majú s odborármi dohodnúť na spôsobe úspor.

 

Odborári spravidla riešia s vedením platy zamestnancov či pracovné výhody. Rokovania o spôsobe šetrenia na Slovensku odštartujú na budúci týždeň.

 

V bratislavskej fabrike, ktorá je jedným z motorov celej slovenskej ekonomiky a priamo zamestnáva vyše 10.000 ľudí, sa má zvažovať aj pokles platov, nič však zatiaľ nie je dohodnuté, pokračuje denník. Ľudia vo VW Slovakia zarábajú v hrubom bez započítania odmien manažmentu v priemere okolo 1750 eur za mesiac.

 

"Určite nebudeme súhlasiť so šetrením na mzdách a bonusoch zamestnancov. Sú to práve zamestnanci, na ktorých sa automobilka môže aj v ťažkých časoch spoľahnúť pri výrobe automobilov," povedal šéf odborov vo Volkswagene Slovakia Zoroslav Smolinský. Vedenie tvrdí, že obavy o platy zatiaľ nie sú namieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies