Škandál vo Švajčiarsku: Predávali smotanu do kávy s Hitlerom na obale!

NETKY.SK • 23 Október 2014, 17:01 • 2 min
Škandál vo Švajčiarsku: Predávali smotanu do kávy s Hitlerom na obale!

ŽENEVA - Popredná švajčiarska sieť supermarketov Migros sa ospravedlnila za "neodpustiteľnú chybu": distribúciu mininádobiek so smotanou do kávy, ktoré mali na viečku portrét Adolfa Hitlera alebo Benita Mussoliniho. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sieť Migros, ktorá predáva aj elektroniku a domáce potreby, oznámila, že okamžite sťahuje zo svojich reštaurácií a kaviarní balenia obsahujúce stovky mininádobiek so smotanou do kávy a že prerušuje všetky vzťahy s malou švajčiarskou firmou Karo-Versand, ktorá navrhla sériu 55 rôznych motívov, určenú zberateľom - vrátane portrétov nemeckého a talianskeho fašistického diktátora.
     

V stredajšom vyhlásení spoločnosť Migros označila incident za vnútorné zlyhanie a zaviazala sa, že "zásadne sprísni kontroly svojich výrobkov", aby zabezpečila, že takéto chyby sa už nebudú opakovať.
     

Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že mliekarenská dcérska firma Migrosu, Elsa-Mifroma, rozhodne nemala dodať takéto výrobky do reštaurácií a kaviarní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona