Škandál v trenčianskej nemocnici: O novorodencov sa starala opitá žena

NETKY.SK • 3 August 2016, 14:57 • 2 min
Škandál v trenčianskej nemocnici: O novorodencov sa starala opitá žena

TRENČÍN – Vo fakultnej nemocnici v Trenčíne na novorodeneckom oddelení zasahovala polícia. Bolo to kvôli zdravotnej sestre, z ktorej razil alkohol. 55-ročná zdravotná sestra nafúkala 1,23 promile a ihneď skončila v cele.

slovakia

left justify in out

O prípade informovala TV JOJ. Zdravotná sestra z novorodeneckého oddelenia totiž prišla do služby pred vyše týždňom s alkoholom v krvi. Alkohol  v dychu zdravotníčky zaregistrovali príbuzní mamičiek.

 

"Obvinená ako zdravotná sestra na novorodeneckom oddelení bola pod vplyvom alkoholu počas služby, počas ktorej kúpala novorodencov, odoberala pomocou ihly z prsta vzorku a vykonávala aj iné zdravotné úkony s novorodencami," povedal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

 

Polícia, ktorá prišla na novorodenecké oddelenie dala sestre fúkať. "Päťdesiatpäťročná zdravotná sestra sa podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,21 promile," povedala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Opakovaná dychová skúška potvrdila, že nešlo o zostatkový alkohol. "Tá namerala ešte vyššiu hodnotu a to 1,23 promile," dodala Antalová.

 

Zdravotnú sestru vzali do policajnej cely. Súd jej potom oznámil verdikt v tzv. superrýchlom konaní. Súd udelil žene pokutu 300 eur a nemocnica s ňou ihneď rozviazala pracovný pomer.

 

"Sudkyňa obvinenej uložila zákaz vykonávať prácu v oblasti zdravotníctva na jeden rok," uzavrel Tarabus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies