Škandál v Nemecku: Moslimský pohrebný ústav predával pašerákom pasy mŕtvych ľudí

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 12:40 • 2 min
Škandál v Nemecku: Moslimský pohrebný ústav predával pašerákom pasy mŕtvych ľudí

BERLÍN - Nemecká polícia uskutočnila dnes v Berlíne rozsiahlu akciu v súvislosti s podozrením, že moslimský pohrebný ústav predával pašerákom pasy mŕtvych ľudí. Policajti urobili prehliadky 26 objektov vo viacerých berlínskych mestských častiach, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ pohrebného ústavu je spolu s komplicmi podozrivý, že predával pasy mŕtvych, aby umožnil niektorým ľuďom vstup do Nemecka. Podľa policajného hovorcu Jensa Schobranského sa tak do Nemecka dostalo najmenej deväť osôb - hlavne zo Sýrie.

 

"Deväť prípadov sa dá jednoznačne dokázať," povedal Schobranski. Vyšetrovanie sa rozbehlo na základe anonymnej informácie. Prevádzkovateľ ústavu dal najavo ochotu spolupracovať s políciou. K zatknutiam osôb nedošlo.

 

Pasy sa dostali k ľuďom, ktorí chceli do Nemecka dostať príbuzných zo zahraničia. Za doklady boli zaplatené rôzne veľké sumy. Použitie týchto pasov preukázali aj v prípade získania jedného povolenia na pobyt a pracovného povolenia v Nemecku.

 

Vyšetrovatelia hľadajú ďalšie dôkazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona