Škandál v Japonsku: Politik navštívil oblasť po tajfúne, cez mláku ho preniesli na chrbte

NETKY.SK • 13 September 2016, 11:58 • 2 min
Škandál v Japonsku: Politik navštívil oblasť po tajfúne, cez mláku ho preniesli na chrbte

TOKIO - Japonský politik si vyslúžil ostrú kritiku za to, že pri návšteve mesta postihnutého ničivým tajfúnom vyskočil na chrbát iného vládneho predstaviteľa a nechal sa tak preniesť cez veľkú mláku. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Minister poverený riešením následkov pohrôm Jun Macumoto povedal na dnešnej tlačovej konferencii, že správanie námestníka ministra pre rekonštrukčné práce Šunsukeho Mutaiho bolo "nevhodné" a chýbala mu ohľaduplnosť a citlivosť voči oblasti i obyvateľom postihnutým katastrofou.

 

Mutai viedol skupinu vládnych predstaviteľov, ktorí 2. septembra navštívili severovýchodné mesto Iwaizumi - teda jednu z oblastí najhoršie postihnutých tajfúnom Lionrock, ktorý na severe Japonska pripravil o život vyše 20 ľudí.

Lenže Mutai si zabudol gumáky.

 

"Keď sa človek chystá na návštevu oblasti zasiahnutej prírodnou pohromou, je pochopiteľné, že si vezme gumové čižmy," vyjadril sa k prípadu už v pondelok hovorca japonskej vlády Jošihide Suga.

 

Mutai vyhlásil, že svoje správanie "hlboko ľutuje".

 

O prípade sa znovu začalo hovoriť po tom, čo sa námestníkov šéf, minister pre rekonštrukčné práce Masahiro Imamura, dozvedel o incidente počas svojej víkendovej návštevy v oblasti a ospravedlnil sa zaň.

 

Námestníka Mutaiho za toto správanie kritizovali aj na sociálnych sieťach a obvinili ho, že nemá k svojej práci seriózny vzťah.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona