Škandál v Európskej lige! Jatky na trávniku, bitka v tuneli a zásah polície!

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 12:25 • 2 min
Škandál v Európskej lige! Jatky na trávniku, bitka v tuneli a zásah polície!

Včerajší duel Európskej ligy medzi Rangers FC a Slaviou Praha sa zrejme zapíše do histórie, nie však z futbalových dôvodov. Osemfinálovú odvetu sprevádzali udalosti, ktoré nemali so športom nič spoločné.

slovakia

left justify in out

Slavia po domácej remíze 1:1 zvíťazila na ihrisku súpera po góloch OlayinkuStanciua, zápas však ovplyvnili dve červené karty pre domácich, ktorí v druhom polčase hrali veľmi nešportovo. Kemar Roofe sa porúčal z ihriska po brutálnom faule na brankára Ondreja Kolářa. 28-ročný ofenzívny hráč trafil natiahnutou nohou vybiehajúceho gólmana do tváre a hráč Slavie musel opustiť trávnik na nosidlách. Lekári mu krvácajúcu ranu zašili desiatimi stehmi, pričom Kolář následne s otrasom mozgu putoval do nemocnice, kde mu diagnostikovali zlomeninu tvárovej kosti. Pre Slaviu sa jedná o veľkú nepríjemnosť, keďže Kolář je jasnou oporou a v tejto sezóne vynechal len dva zápasy.

 

 

Ešte väčšie emócie vzbudil incident z 87. minúty. Domáci obranca Connor Goldson nevyberavo strčil do striedajúceho Jana Kuchtu a kopol mu loptu do tváre. Obranca Pražanov Ondřej Kúdela sa vzápätí rozčúlene prihnal k záložníkovi Glenovi Kamarovi s rukami pri ústach, a niečo mu povedal. Škóti tvrdia, že išlo o rasistické správanie.

 

„S Glenom mám veľmi silný vzťah, stopercentne mu verím. Ďalší hráči to počuli tiež. Som teraz veľmi nahnevaný, niekedy sa stanú veci, ktoré sú dôležitejšie než futbal. To sa stalo dnes. Teraz je na rade UEFA. Dúfam, že to nezametie pod koberec," vyjadril sa tréner Rangers, Steven Gerrard.

 

„Povedal som mu: You are fu..ing guy. Bolo to povedané v návale emócií, po dvoch červených kartách a niekoľkých brutálnych zákrokoch súpera. Ale absolútne odmietam rasizmus,“ ohradil sa proti tvrdeniam Kúdela.

 

 

„Rezolútne odmietame nechutné a vymyslené obvinenia z rasizmu. Slavii už jej zakladatelia vtlačili farby, kde biela znamená čistotu športovej myšlienky a čestného boja, kde protivník nie je nepriateľ, ale uznávaný súper. Dnes je Slavia multikultúrnym klubom, ktorý si zakladá na úcte k súperovi a vzájomnom rešpekte ľudí všetkých kultúr. Odsudzujeme rasizmus v akejkoľvek podobe,“ znie oficiálne stanovisko klubu.

 

Roztržka pokračovala aj po záverečnom hvizde a vyvrcholila šokujúcou bitkou Kúdelu, ktorého v útrobách štadióna zasypal spŕškou úderov do tváre práve Kamara. „Po zápase nebol tím vpustený do kabín a Kúdela bol zbabelo a bez varovania zbitý hráčom Kamarom za prítomnosti trénera Gerrarda. V šoku boli aj zástupcovia UEFA, ktorí boli svedkami tejto udalosti,“ tvrdí klub.

 

 

Vedenie po incidente zavolalo políciu, ktorá situáciu upokojila a eskortovala výpravu Slavie do hotela. Miestna polícia bude situáciu na žiadosť našich českých susedov riešiť a dá sa očakávať, že si na kontroverzné udalosti posvieti aj UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies