Škandál v Česku: Zemanov riaditeľ protokolu zapletený v drogách a sexe s prostitútkami

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:18 • 2 min
Škandál v Česku: Zemanov riaditeľ protokolu zapletený v drogách a sexe s prostitútkami

PRAHA - Riaditeľ protokolu českého prezidenta Miloša Zemana končí vo funkcii. Rezignoval dnes z osobných a zdravotných dôvodov, pričom požiadal hlavu štátu o ukončenie pracovného pomeru dohodu k 31. decembru 2016, čomu prezident vyhovel.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo slov hovorcu najvyššieho českého predstaviteľa Jiřího Ovčáčka, o ktorých informovalo internetové vydanie denníka Blesk i tamojšie elektronické médiá.

 

 

 

K Forejtovej rezignácii došlo iba deň po tom, čo sa v médiách objavili informácie o jeho zapečatenej kancelárii na Pražskom hrade a čo internetový server HlídacíPes.org priniesol správu o kompromitujúcom videozázname z jeho súkromia. Portál má video od "dílera drog a dodávateľa sexuálnej spoločnosti".

 

 

 

Na deviatich videách z Forejtovho pražského bytu je bývalý šéf poonahý a šňupe neznámu bielu látku. V miestnosti je s ním aj iný muž, ktorý si to celé natáča. Videozázamy však portál nezverejnil.

 

V českých médiách sa však spomínali aj Forejtove nedávne pochybenia, a to oneskorený príchod českej delegácie pod vedením Zemana na pohreb slovenského exprezidenta Michala Kováča do Bratislavy, tvrdenie o neprítomnosti amerického veľvyslanca na slávnostnom večere pri príležitosti štátneho sviatku ČR 28. októbra, ktoré sa ukázalo ako nepravdivé, či aféra okolo (ne)vyznamenania Jiřího Bradyho pri tej istej príležitosti.

 

 

 

Jestvujú aj špekulácie o tom, že Forejtov pád je dôsledkom mocenského boja na Pražskom hrade.

 

Forejt nastúpil do funkcie ešte za vlády prezidenta Václava Klausa v apríli 2004 a zostal v nej i po volebnom úspechu Miloša Zemana.

 

Riadením protokolu zatiaľ nikoho nepoverili, možným čiastočným nástupcom by sa údajne mohol stať Miroslav Sklenář. Odbor protokolu je však údajne profesionálne pripravený, aby výzvy zvládol aj bez svojho riaditeľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies