Škandál v českom športe: Polícia zasiahla aj na ministerstve športu, Pelta na výsluchu

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 12:47 • 2 min
Škandál v českom športe: Polícia zasiahla aj na ministerstve športu, Pelta na výsluchu

Praha 4. mája (TASR) - Českí vyšetrovatelia začali vypočúvať zadržaného predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Miroslava Peltu. Pre české médiá to potvrdil jeho advokát Bronislav Šerák. Peltu zadržala polícia v rámci stredajšej prehliadky v pražskom sídle FAČR.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia z Národnej centrály proti organizovanému zločinu zasahovali aj na ministerstve školstva, pražskom magistráte a štadióne FK Jablonec, ktorý funkcionár spoluvlastní. Pelta bol jeden z najmenej piatich zadržaných. V stredu večer polícia zapečatila aj kancelárie v sídle Českej únie športu (ČUS) a zadržala jej šéfa Miroslava Janstu.

 

Pražská vrchná štátna zástupkyňa Lenka Bradáčová vyhlásila, že poobede budú žalobcovia rozhodovať o návrhu na uvalenie väzby. Vyšetrovatelia spustili akciu pre podozrenia zo spáchania trestných činov zneužitia právomocí úradnej osoby, dohadovania výhod pri zadávaní verejnej objednávky, pri verejnej súťaži a verejnej dražbe a z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku.

 

"V súčasnej dobe nevieme, čo je zmyslom a cieľom tejto akcie a čakáme na vysvetlenie a ďalšie informácie orgánov činných v trestnom konaní," uviedol podpredseda ČUS Marek Hájek. "Policajti sa nachádzajú v budove magistrátu na námestí Franza Kafku, kde včera nestihli stiahnuť všetky potrebné dáta zo serverov a pokračujú vo vyšetrovaní v Škodovom paláci. Podľa našich informácií vyšetrovanie nijako nesúvisí s činnosťou mesta," povedal pre české médiá hovorca magistrátu Vít Hofman.

 

Okrem Peltu a Janstu zadržali aj námestníčku ministerky školstva Simonu Kratochvílovú, pražského poslanca Karla Březinu a riaditeľku odboru športu na magistráte Soňu Fáberovú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies