Škandál v Azerbajdžane: Novinára zbili na smrť, pretože kritizoval hráča

NETKY.SK • 11 August 2015, 08:40 • 2 min
Škandál v Azerbajdžane: Novinára zbili na smrť, pretože kritizoval hráča

BAKU - Azerbajdžanského športového žurnalistu Rasima Alijeva zbili na smrť po tom, ako kritizoval stredopoliara futbalového klubu FK Gabala Javida Husejnova. Informujú o tom tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza portál azerifootball.com, 31-ročný Alijev pred pár dňami kritizoval Husejnova za správanie počas zápasu 3. predkola Európskej ligy proti cyperskému Apollonu Limassol, keď pochodoval s tureckou vlajkou a provokoval fanúšikov súpera. Alijeva v sobotu napadlo na ulici v Baku niekoľko mužov, o deň neskôr novinár skonal na následky zranení. Polícia najprv zatkla hráčovho bratranca Elsana Ismajlova, hráča B-mužstva Gabaly. V pondelok zadržali aj spomenutého kapitána Gabaly a 45-násobného reprezentanta Azerbajdžanu Gusejnova.


Podľa posledných informácií bude 27-ročný hráč vo vyšetrovacej väzbe tri mesiace. V prípade dokázania viny mu hrozí 8 až 12 rokov odňatia slobody. Okrem Gusejnova zatkli ďalších troch ľudí, ich mená nezverejnili. 


Vyšetrovanie vraždy si vzal pod patronát samotný minister vnútra Azerbajdžanu, prípad intenzívne zaujíma aj prezidenta krajiny Ilhama Alijeva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies