Škandál! Tvrdé jadro fanúšikov Lazia Rím zakázalo ženám vstup na tzv. posvätné miesta na mestskom štadióne!

NETKY.SK • 20 August 2018, 08:47 • 2 min
Škandál! Tvrdé jadro fanúšikov Lazia Rím zakázalo ženám vstup na tzv. posvätné miesta na mestskom štadióne!

Rím - Ultra fanúšikovia Lazia Rím sa opäť postarali o rozruch. Priaznivci tvrdého jadra talianskeho futbalového klubu rozdávali letáky, v ktorých informujú, že na dolné časti slávnej tribúny Curva Nord na Olympijskom štadióne v Ríme majú zakázaný vstup ženy.

slovakia

left justify in out

Podľa nich je Curva Nord "posvätné miesto" a prvé rady sú pre nich "ako bojové zákopy". "A do zákopov nepúšťame ženy, manželky ani priateľky. Tie pozývame do vrchných poschodí tribúny, od desiateho radu vyššie," píše sa v letákoch.

 

Hovorca klubu Arturo Diaconale v reakcii uviedol, že čin ultrafans nie je "v súlade s postojom klubu, ktorý je proti akejkoľvek diskriminácii".

 

Niektorí fanúšikovia Lazia sa "vyznamenali" aj v minulej sezóne, keď polepili časť štadióna nálepkami s podobizňou Anny Frankovej v drese rivala AS Rím a pripojili antisemitské nápisy. Kauza okolo zneužitia svetoznámemu príbehu židovského dievčaťa usmrteného nacistami v Taliansku vyvolala veľké emócie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies