Škandál so zneužívaním stoviek detí v Anglicku: Šéf polície odstúpil!

NETKY.SK • 16 September 2014, 13:02 • 2 min
Škandál so zneužívaním stoviek detí v Anglicku: Šéf polície odstúpil!

LONDÝN - Policajný šéf v severoanglickom meste Rotherham Shaun Wright podľahol nátlaku a odstúpil z funkcie po škandále so zneužívaním stoviek detí.

slovakia

left justify in out

Nedávno zverejnená správa sociálnej poradkyne Alexis Jayovej hovorí, že v rokoch 1997 až 2013 bolo v tomto meste sexuálne zneužitých až 1400 detí, pričom páchatelia boli väčšinou pakistanského pôvodu. Miestne úrady nekonali pre obavy, že by ich označili za rasistické. Wright bol v inkriminovanom čase na čele oddelenia starostlivosti o deti na miestnom úrade. Povedal, že z funkcie policajného a kriminálneho komisára Južného Yorkshiru odstupuje, aby umožnil väčšie sústredenie na pomoc obetiam a potrestanie páchateľov. Starosta Rotherhamu už tiež rezignoval na svoju funkciu.

 

Jayová v správe píše, že deti, niektoré vo veku len 11 rokov, pohlavne zneužívali, unášali, týrali i predávali. Konštatovala, že nevyšetrenie zneužívania je "kolektívnou vinou miestnych politikov a policajného zboru". Autorka sa domnieva, že podobné prípady a neochota miestnych úradov konať sa nájdu aj v iných britských mestách. 

 

Britskú pakistanskú komunitu pobúrilo, že kompetentné úrady sa nesnažili o dosiahnutie spravodlivosti. Rasová, náboženská či politická korektnosť nesmie podľa nich nikdy byť dôvodom na zakrývanie takýchto zločinov a nikto by sa nemal báť konať pre obavy, že ho označia za rasistu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies