Škandál s konským mäsom: Predávali zvieratá, ktoré mali spáliť!

NETKY.SK • 16 December 2013, 15:23 • 2 min
Škandál s konským mäsom: Predávali zvieratá, ktoré mali spáliť!

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala dnes 21 ľudí pri raziách v južnej časti krajiny zameraných proti skupine uvádzajúcej na trh konské mäso s obsahom laboratórnych antibiotík. Z tohto dôvodu mäso nie je vhodné na konzumáciu.

slovakia

left justify in out

Do akcie prebiehajúcej v 11 regiónoch sa zapojilo približne 100 žandárov. Medzi zaistenými vzorkami konského mäsa bolo podľa agentúry AP odvolávajúcej sa na nemenovaný zdroj z prostredia francúzskych zdravotníckych úradov i mäso zo zvierat využívaných laboratóriami farmaceutickej firmy Sanofi-Pasteur. Úloha laboratórií nebola podľa AP v tomto ilegálnom obchodnom reťazci bezprostredne známa.

Námestník ministra pre sociálne hospodárstvo Benoit Hamon pre rozhlasovú stanicu RTL uviedol, že prípadom sa úrady zaoberajú z dôvodu ohrozenia zdravotnej bezpečnosti potravín.

"Išlo o kone, ktoré mali skončiť v spaľovni, ale nejakým spôsobom sa dostali k mäsiarovi," citoval rozhlas člena francúzskej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona