Škandál s emisiami: Generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen odstúpil

NETKY.SK • 23 September 2015, 19:09 • 2 min
Škandál s emisiami: Generálny riaditeľ spoločnosti Volkswagen odstúpil

FRANKFURT - Generálny riaditeľ nemeckej automobilky Volkswagen Martin Winterkorn v stredu rezignoval na svoju funkciu a vzal tak na seba zodpovednosť za škandál falšovania emisných testov v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

"Volkswagen potrebuje nový začiatok, tiež pokiaľ ide o osadenstvo. Mojou rezignáciou uvoľňujem cestu novému začiatku," povedal vo vyhlásení Winterkorn, ktorý bol vo funkcii osem rokov. Zároveň dodal, že je šokovaný udalosťami posledných dní a najviac tým, že v automobilke bolo možné pochybenie na takej úrovni.


Členovia dozornej rady VW v samostatnom vyhlásení uviedli, že v najbližších dňoch "padnú ďalšie hlavy". Medzinárodné vyšetrovanie sa snaží zistiť, kto je zodpovedný za najväčší škandál spoločnosti v jej 78-ročnej histórii.


Hodnota akcií automobilky počas pondelka a utorka klesla o viac ako 30 %, no v stredu o 15:30 GMT ich cena stúpla o 5,3 % a obchodovali sa na úrovni 111,65 eura za kus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies