Škandál: Policajná razia v sídle českej futbalovej asociácie, medzi zadržanými aj prezident Pelta

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 11:01 • 2 min
Škandál: Policajná razia v sídle českej futbalovej asociácie, medzi zadržanými aj prezident Pelta

PRAHA - Vyšetrovatelia z Národnej centrály proti organizovanému zločinu vykonávajú od stredajších ranných hodín prehliadku pražského sídla Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Okrem toho je predmetom záujmu vyšetrovateľov aj ministerstvo školstva.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu idnes.cz sú traja ľudia a jedna právnická osoba obvinení zo spáchania trestných činov zneužitia právomocí úradnej osoby, dohadovania výhod pri zadávaní verejnej objednávky, pri verejnej súťaži a verejnej dražbe a z porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku.

 

"V tejto súvislosti policajné zložky vykonávajú domové prehliadky ako aj prehliadky iných priestorov a pozemkov na niekoľkých miestach v Prahe a v ďalších mestách. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania nebudú v tejto chvíli poskytnuté bližšie informácie," citoval idnes.cz slová hlavnej štátnej zástupkyne Lenky Bradáčovej.

 

Jedným zo zadržaných je podľa serveru Seznam Zprávy, ktorý sa odvoláva na policajný zdroj, aj šéf asociácie Miroslav Pelta. Podľa iného zdroja čaká v sídle asociácie pred výsluchom na právnikov.

 

"Môžem potvrdiť, že policajná akcia na Strahove prebieha. Viac zatiaľ neviem, som na majstrovstvách Európy žien do 17 rokov v západných Čechách. V tejto chvíli od polície zisťujeme podrobnosti," komentoval stredajšie udalosti hovorca FAČR Michal Jurman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona