Škandál okolo finančných machinácií bankárov by sa mohol týkať aj bosnianskosrbského prezidenta Dodika

NETKY.SK • 13 Február 2016, 07:22 • 2 min
Škandál okolo finančných machinácií bankárov by sa mohol týkať aj bosnianskosrbského prezidenta Dodika

SARAJEVO - Aj bosnianskosrbský prezident Milorad Dodik sa podľa tamojších médií môže ocitnúť v hľadáčiku justície po štvrtkovom zadržaní majiteľa banky Pavlovič banka Slobodana Pavloviča a jeho dvoch spolupracovníkov, ktorí sú podľa prokuratúry vyšetrovaní kvôli podozreniu z finančných machinácií.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra síce žiadne ďalšie podrobnosti nezverejnila, potvrdila však, že sa pátra ešte po ďalších podozrivých osobách.

Informácie priniesla dnes tlačová agentúra APA.

 

Bosniansky Srb Pavlovič bol už na sklonku roka 2015 vypočúvaný kvôli spornej pôžičke pre Dodika. Niekdajšiemu bosnianskosrbskému premiérovi poskytla v roku 2007 Pavlovič banka 750.000 eur na nákup luxusnej vily v Belehrade. Príslušnú dohodu však obe strany podpísali až o rok neskôr. Tamojšie médiá tak špekulovali, že vilu vlastne kúpil finančný ústav.

 

Milorad Dodik v prvej reakcii konštatoval, že prokuratúra koná z politických motívov. Slobodan Pavlovič sa vrátil do vlasti z USA začiatkom 90. rokov minulého storočia po tom, čo sa tam opakovane dostal do problémov s justíciou kvôli finančným machináciám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies