Škandál na rozlúčke s Mandelom: Tlmočník si vymýšľal posunkovú reč!

NETKY.SK • 11 December 2013, 16:30 • 2 min
Škandál na rozlúčke s Mandelom: Tlmočník si vymýšľal posunkovú reč!

PRETÓRIA - Juhoafrické zduženie nepočujúcich v stredu vyjadrilo pobúrenie a rozčarovanie z muža, ktorý mal na pódiu počas utorňajšej rozlúčky s exprezidentom Nelsonom Mandelom tlmočiť slová rečníkov do posunkovej reči.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa organizácie a ďalších odborníkov na znakovú reč totiž muž nič nekomunikoval a gestá rúk si iba vymýšľal. Podľa šéfky pre Rozvoj a výučbu znakovej reči v Kapskom meste Cary Loeningovej bol muž stojaci okrem iných aj za rečniacim prezidentom USA Barackom Obamom "podvodníkom, ktorý rukami gestikuloval, ako keby chcel zahnať muchy spred svojej tváre a hlavy".

Podľa jej slov však nikto nevie, kto to bol, keďže nevedia zistiť jeho meno. Loeningová potvrdila, že na muža ju upozorňovali ľudia z celého sveta prostredníctvom emailov. V minulosti však na neho už poukazovali viacerí nepočujúci, ktorí ho videli aj na iných podujatiach juhoafrickej vládnej strany Africký národný kongres (ANC). Jej významným členom bol aj legendárny bojovník proti apartheidu Mandela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona