Škandál na pražskom magistráte: Tisíce vodičov dostali cudzie pokuty

NETKY.SK • 19 Január 2018, 12:16 • 2 min
Škandál na pražskom magistráte: Tisíce vodičov dostali cudzie pokuty

Zhruba 2500 výziev na zaplatenie dopravných pokút rozoslal v poslednom čase pražský magistrát nesprávnym adresátom. Ľudia dostali v obálke so svojim menom a adresou pokutu určenú pre iného vodiča.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo zlyhanie obálkovacej linky, uviedol v piatok na základe vyjadrenia magistrátu Český rozhlas. Magistrát po odstránení chýb rozošle pokuty správnym adesátom.

 

Mesto eviduje problém od minulého týždňa, píše server Novinky.cz. "Písomnosť určená konkrétnemu adresátovi sa nachádza v obálke, ktorá bola zaslaná inému adresátovi. Okamžite po zistení chyby sme urobili kroky k identifikácii problému a jeho odstráneniu," oznámil hovorca magistrátu Vít Hofman.

 

Niečo podobné sa stalo po prvýkrát, povedal. Podľa neho šlo o technickú chybu, nie o pochybenie úradníkov. "Zlyhanie v súčasnosti rieši autorizovaný servis," doplnil.

 

Chybne adresované pokuty sa samozrejme nemajú zaplatiť a ľudia môžu tieto výzvy považovať za bezpredmetné. "Nevyvolá to žiadne právne následky, teda ani exekúciu. Po odstránení technického problému odošleme písomnosti znovu," oznámil Hofman.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies