Škandál na polícii v Nových Zámkoch: Zbrojné preukazy rozdávali za 100 eur!

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:57 • 2 min
Škandál na polícii v Nových Zámkoch:  Zbrojné preukazy rozdávali za 100 eur!

BRATISLAVA - Na polícii v Nových Zámkoch sa mohli ľudia dostať k zbrojným preukazom za 100 eur.

slovakia

left justify in out

Za touto aktivitou mal stáť dnes už bývalý šéf oddelenia evidencie zbraní a streliva, jeho podriadená a muž zo Štúrova, ktorý to údajne všetko organizoval. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom dnes informovala televízia Markíza.

Organizátor ľuďom povedal cenu a všetko dohodol s policajtom a jeho kolegyňou. Ľudia za to zaplatili 100 eur. Túto činnosť robili pravdepodobne už dlhší čas. Podľa ministerstva vnútra odhalili danú vec na základe vlastnej operatívno-pátracej činnosti, pričom táto trestná činnosť bola priamo monitorovaná.

Dohodnutá skupina ľudí prišla v dohodnutý termín za vopred dohodnuté peniaze robiť testy. Pred komisiu zloženú z policajtov a prokurátora predstúpili s tým, že už iba čítali odpovede, ktoré mali dopredu vypracované a pripravené.

Policajti sú stíhaní za pokračujúci prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Civil je stíhaný ako organizátor. Bývalého šéfa oddelenia už raz za machinácie pri evidencii zbraní riešili. Padlo obvinenie a návrh na obžalobu. Podľa Markízy obaja stále pracujú na polícii, ale na iných postoch. Nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková potvrdila, že sa už začalo konanie o ich prepustení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies