Škandál na letisku v Glasgow: Dvoch pilotov zatkli tesne pred štartom!

NETKY.SK • 4 August 2019, 09:32 • 2 min
Škandál na letisku v Glasgow: Dvoch pilotov zatkli tesne pred štartom!

LONDÝN - Dvoch pilotov leteckej spoločnosti United Airlines zatkli v sobotu na letisku v Glasgowe po tom, ako u nich pred nástupom na let do New Yorku dychovou skúškou zistili nepovolené množstvo alkoholu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.

 

Incident sa stal v sobotu večer krátko po 7.30 h miesneho času. Plánovaný let na letisko Newark v blízkosti New Yorku bol podľa BBC zrušený.

 

Muži vo veku 45 a 61 rokov neboli obvinení. Zostanú však vo väzbe a v utorok sa majú postaviť pred súd v súvislosti s porušením legislatívy, ktorá sa vzťahuje aj na vykonávanie služobných povinností pilota pod vplyvom alkoholu alebo drog.

 

Americká spoločnosť United Airlines vo vyhlásení uviedla, že bezpečnosť jej zákazníkov a posádky je "stále jej hlavnou prioritou". Piloti boli okamžite vyradení zo služby a spoločnosť spolupracuje s miestnymi úradmi.

 

Povolené množstvo alkoholu v dychu je u pilotov v Škótsku o viac ako polovicu nižšie ako v prípade šoférov, pripomína BBC.

 

Pilotom v prípade uznania za vinných hrozí finančná pokuta alebo trest odňatia slobody v trvaní do dvoch rokov, uviedol webový portál The Independent.

 

Dvaja piloti boli v roku 2017 odsúdení na tresty odňatia slobody za prekročenie povoleného množstva alkoholu na letisku v Glasgowe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies