Skalický sa v Örebre učí angličtinu, štýl mu vyhovuje

NETKY.SK • 4 Február 2015, 14:18 • 2 min
Skalický sa v Örebre učí angličtinu, štýl mu vyhovuje

BRATISLAVA - Po úspešnom účinkovaní na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade sa slovenský útočník Pavol Skalický presunul do Švédska a v Örebre zbiera ďalšie potrebné skúsenosti do ďalšej kariéry.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný rodák z Gelnice zatiaľ pôsobí v juniorskom mužstve. "Našiel som tam výborné podmienky. Postupne si stále viac zvykám na prostredie. Örebro je pekné mesto, na hokej tam chodí veľa ľudí," priblížil mladý hokejista svoju prvú zahraničnú zastávku na klubovej úrovni. "Po príchode som hneď šiel do juniorky, aby som si zvykol na odlišný štýl hokeja. Trénujem aj s A-tímom, zápasy hrám zatiaľ v mládežníckom mužstve. Tam mám dosť priestoru, hrávam v presilovkách aj oslabeniach. Najväčšou bariérou je zatiaľ jazyk, no pomaly sa začínam učiť angličtinu. V klube sú so mnou zatiaľ spokojní, prekáža im len rečová bariéra. Verím, že sa to čoskoro zlepší," pokračoval Pavol Skalický na zraze slovenskej reprezentácie pred februárovým turnajom vo Viedni, kde absolvuje debut v národnom mužstve na seniorskej úrovni. "Vo Švédsku sa hrá dosť 'hore-dole'. Nie ako na Slovensku, kde som bol v doraste, juniorke aj projekte Orange 20 naučený na defenzívny systém. Hrá sa tam otvorený hokej, poriadne do tela, veľa sa korčuľuje. A to je dobré."

 

V meste Örebro našiel mladý slovenský útočník morálnu oporu v krajanovi Júliusovi Hudáčkovi, no pomáha mu aj český spoluhráč Lukáš Vopelka. "Ďakujem im za to, bez nich by som bol stratený. Ale už sa začínam učiť angličtinu, aby som bol sebestačný. Mesto som ešte 'nepobehal', no už viem, kam mám ísť nakúpiť alebo najesť sa. To mi zatiaľ stačí," priznal odchovanec hokeja v Spišskej Novej Vsi, ktorému sa vo Švédsku veľmi páči a rád by v Örebre zotrval aj v nasledujúcej sezóne. V klube je totiž len na skúške do konca aktuálneho ročníka. "Verím, že to tak bude. Sú tam skutočne skvelé podmienky. Rád by som tam zostal. Vôbec neľutujem, že som tam odišiel. Je to pre mňa nová skúsenosť. Nemám čo stratiť, môžem iba získať. Dúfam, že to dopadne dobre," povedal Skalický. Zaujímavosťou je, že slovenský hokejista zamieril do Švédska iba niekoľko dní po tom, ako Slováci na juniorských MS zdolali v súboji o bronz rovesníkov z tejto krajiny. "Tréner juniorky ma trochu podpichoval, že som 'Swedish killer'. Čo sa týka juniorského šampionátu, ja si doberám českého spoluhráča, ako hral ich tím vo štvrťfinále," priblížil slovenský mladík prvé týždne v novom pôsobisku. 

 

Pavla Skalického už vo štvrtok čaká nová kapitola v hokejovej kariére, premiérovo nastúpi za slovenskú seniorskú reprezentáciu. Po boku spoluhráčov zo svetového šampionátu do 20 rokov Denisa Godlu, Erika Černáka, Matúša Holendu či Mislava Rosandiča nastúpi vo Viedni na turnaji Euro Ice Hockey Challenge proti tímom Talianska, Slovinska a Rakúska. "Na debut sa veľmi teším, no radosť mám aj z opätovného stretnutia s chalanmi z dvadsiatky. Seniorský hokej je pre mňa niečo nové, sú to veľmi potrebné skúsenosti. Chcem na turnaji previesť čo najlepšiu hru. Vo Viedni sa chcem prezentovať rovnako dobre ako na juniorskom svetovom šampionáte," dodal slovenský útočník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies