Skalického recept na gólovú bezmocnocť: Clona, strela, dorážka

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 09:17 • 2 min
Skalického recept na gólovú bezmocnocť: Clona, strela, dorážka

PETROHRAD - Nie a nie to dotlačiť do bránky. Slovenskí hokejisti bojujú s prelomením gólových suchôt už sedem tretín, no stále nenachádzajú správny recept na prekonanie súperovho brankára. Podľa Pavla Skalického im chýba najmä dôraz, ktorému predchádza jednoduché zakončenie z akejkoľvek pozície.

slovakia

left justify in out

Zverenci Zdena Cígera nastúpili proti Fínom opäť odhodlane a do polovice zápasu s nimi držali krok. Po nešťastnom prvom góle prišiel o 40 sekúnd ďalší z kategórie zbytočných a bolo prakticky po zápase. Odhodlanie vyprchalo, mužstvo sa opäť nedokázalo zomknúť a postaviť sa favoritovi aj za nepriaznivého stavu. V tretej tretine sa nevymanilo spod tlaku a záver absolútne nezvládlo. "Celý zápas sme sa snažili s nimi korčuľovať, čo sa nám podarilo. Žiaľ, mali sme opäť pasáž, keď sme vypustili a oni to využili. Útočníci proste musia dávať góly, sám som mal niekoľko možností. Mrzí ma, že nám to nepadá. Držali sme s nimi krok, no dostali sme nešťastný gól v presilovke a pustili stredné pásmo. Hovoríme si o tom stále, no aj tak poľavíme. Nedokážeme využiť ich zaváhania, oni naše áno," poodhalil príčiny prehry Skalický.

 

Slovenská gólová bezmocnosť trvá už sedem tretín, teda konkrétne 143 minút a 34 sekúnd. Jasný signál k tomu, že ofenzívna hra národného tímu je veľkou slabinou. Podľa Skalického nie je chyba v zbytočných špekuláciách. "Skôr v slabom dôraze. Aj ja som mal jednu tutovku, ale splašil som sa a zle vystrelil. Musíme to zjednodušiť, ísť do bránky, a potom clona, strela, dorážka. Nejako to musí padnúť, veď ostatné tímy dávajú také jednoduché góly. S Amerikou to musíme zlomiť, hráme predsa o veľa," načrtol 20-ročný krídelník.

 

V Petrohrade si odbil premiéru v rámci svetových šampionátov a vo svojom treťom zápase si vyslúžil ocenenie pre najlepšieho hráča duelu. V prípade úspešného výsledku by to Skalického potešilo, takto to vnímal len ako slabú náplasť. "Radšej by som dal gól, pomohol tímu alebo vyhral. Osobne ma tento zápas veľmi mrzí, podľa mňa sme na nich väčšinu duelu stačili a boli vyrovnaným súperom. Je to smutné, ale hlavu hore," zavelil.

 

V nedeľu popoludní pomohli slovenským reprezentantom Nemci. Zdolali Američanov 3:2, čo znamená, že postupové možnosti reálne vrátili do slovenských rúk. Nulový zisk z duelu s Fínmi Cígerov tím nijako neobmedzil. Za predpokladu, že Kanada zdolá Francúzov, stačí Slovákom na postup trojbodový triumf nad Američanmi. "Nemysleli sme na to. Máme jeden deň voľna, zregenerujeme a čaká nás boj o štvrťfinále. Ak ho zvládneme, ideme ďalej. Musíme si uvedomiť, že je to možno posledný zápas na turnaji. Musíme dávať góly a užívať si hokej," zdôraznil Skalický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies