Skalická nemocnica hľadá lekárov, môže prísť o detské oddelenie

NETKY.SK • 1 Február 2017, 14:57 • 2 min
Skalická nemocnica hľadá lekárov, môže prísť o detské oddelenie

SKALICA – Fakultná nemocnica s poliklinikou v Skalici pripúšťa, že od marca jej hrozí pozastavenie činnosti detského (pediatricko – neonatologického) oddelenia. Dôvodom je nedostatok zdravotníckeho personálu, hlavne lekárov a zdravotných sestier po ich odchodoch na materskú dovolenku a výpovediach. Nemocnica to uviedla v stanovisku pre médiá.

slovakia

left justify in out

,,Riaditeľka Renáta Kormanová a vedenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica začali hľadať nových lekárov – pediatrov ihneď, ako táto situácia vznikla. Prebieha aj rokovanie so zahraničným Slovákom, ktorý by mohol na oddelení ako plnohodnotný lekár pôsobiť. Podmienkou však je, aby úspešne absolvoval preskúšanie na Ministerstve zdravotníctva SR (najnovší termín je v marci). Najnovšie riaditeľka poprosila o pomoc aj regionálne lekárky a lekárov – pediatrov. Ich zapojením do nemocničnej pohotovostnej služby by bolo možné zdravotnú službu pre našich najmenších, osobitne počas kritického marcového obdobia, zabezpečiť,“ píše nemocnica v stanovisku, pod ktorým je podpísaný hovorca Peter Kresánek.


Skalická nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre viac ako 110-tisíc obyvateľov okresov Skalica, Senica a čiastočne aj Myjava. Ak by prišla o detské oddelenie, rodičia by museli v prípade nevyhnutnosti cestovať do nemocníc v Myjave, prípadne v Trnave.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona