Skalica získala ďalší cenný skalp, vyradila vo štvrťfinále fortunaligového lídra Žilinu

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 18:00 • 2 min
Skalica získala ďalší cenný skalp, vyradila vo štvrťfinále fortunaligového lídra Žilinu

SKALICA - V stredajšom štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2016/2017 sa futbalisti druholigového MFK Skalica postarali o prekvapenie, keď zvíťazili nad lídrom Fortuna ligy MŠK Žilina 3:2. Postúpili tak do semifinále, kde narazia na ďalšieho druholigistu z Popradu.

slovakia

left justify in out

Vedúci tím druhej ligy skupiny Západ už po šestnástich minútach viedol o dva góly a hoci hostia do prestávky znížili, domáci v druhom polčase nepustili favorita k vyrovnaniu. Naopak, Daniel Šebesta v 80. minúte zvýšil na 3:1 a Žilinčania v nadstavení už iba korigovali skóre po druhom zásahu Samuela Mráza. Skaličania tak v tomto pohárovom ročníku po Podbrezovej a Myjave získal ďalší cenný skalp.

 

Šlágrom štvrťfinálového programu je stredajší duel na Pasienkoch, kde Slovan Bratislava privíta obhajcu trofeje AS Trenčín (úvodný výkop o 18.00 h). Okrem toho sa ešte hrá súboj ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce (15.00).

 

"Dnes nám toho chýbalo viacej - presnosť, pokoj, rýchlosť. Nedržali sme sa systémových prvkov. Vsadili sme na inú typológiu hráčov, ktorí ani jednoduchým futbalom neuspeli. Jednoducho sme nezachytili vstup do zápasu, boli sme v úvode stretnutia nedôslední, a to je nemysliteľné. Futbal nám to vrátil, keďže sme do toho nedali maximum. Mali sme sen, žiaľ, asi sme padli do istej mentálnej pasce pri sledovaní výsledku z Dunajskej Stredy a chlapci sa videli v ďalšom kole. Toto je problém, ktorý potrebujeme zachytiť. Musíme sa sústrediť na sobotu, kde potrebujeme oveľa viac odhodlanejších a disciplinovanejších hráčov," citoval oficiálny web MŠK trénera Adriána Guľu.

 

štvrťfinále Slovnaft Cupu 2016/2017

 

MFK Skalica - MŠK Žilina 3:2 (2:1)

 

Góly: 2. Človečko, 16. Ulrich, 80. Šebesta - 22., 90.+ Mráz. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Vaščák - Kaša, 1520 divákov

/postúpila Skalica/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies